Den Hartog is opgericht in 1948 door Dirk en Gerrit den Hartog. Vanaf het begin is gewerkt onder het motto “kwaliteit boven alles”. Dit alles heeft geresulteerd in een bedrijf met een behoorlijke omvang. Den Hartog staat in de Nederlandse markt bekend als een betrouwbare en degelijke leverancier van kwalitatief hoogwaardige motorbrandstoffen en smeermiddelen.

Visie & missie

Visie: Den Hartog streeft ernaar de meest toonaangevende smeermiddelen leverancier in Nederland te zijn, door zoveel mogelijk waarde aan haar kwalitatief hoogwaardige producten toe te voegen. Op het gebied van brandstoffen wil Den Hartog een middelgrote speler blijven. Hierbij zullen de zeven kernthema’s van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen steeds in acht worden genomen.
Missie: Den Hartog staat voor service, kwaliteit, betrokkenheid en betrouwbaarheid naar haar klanten en leveranciers toe. Persoonlijk contact met de klanten en leveranciers staat hoog in het vaandel. Den Hartog wil zich onderscheiden in de markt door het totaal pakket dat zij aanbiedt.

Vertaling van de visie naar de bedrijfsvoering

Alles in eigen hand

Den Hartog heeft het proces van opslag tot en met levering in eigen hand. Den Hartog beschikt over een voorraad smeermiddelen die behoort tot de grootste in Europa, een voorraad met een grote diversiteit aan producten, eigen transportmiddelen en een uniek logistiek systeem. Hierdoor is Den Hartog in staat bestellingen binnen 24-48 uur bij haar klanten te bezorgen. In het hele proces is geen afhankelijkheid van derden. Ook beschikt Den Hartog over een eigen technische dienst.

Advies: technisch & product

Den Hartog heeft deskundige medewerkers die u alles kunnen vertellen over de smeermiddelen en de wijze waarop de producten ingezet moeten worden. Deze medewerkers blijven zich voortdurend ontwikkelen door het volgen van trainingen en door de product- en marktontwikkelingen op de voet te volgen. Den Hartog is niet voor niets al meer dan 60 jaar een klinkende naam in de markt. Zij staat bekend als toonaangevende leverancier van kwalitatief hoogwaardige smeermiddelen.

Technische installatie

Den Hartog beschikt over een eigen technische dienst die installatie-,  onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoert voor haar klanten. Den Hartog levert en installeert bovengrondse installaties voor afgewerkte olie en smeermiddelen, voor welke werkzaamheden zij door KIWA is gecertificeerd.

Naast deze installatiewerkzaamheden voert de technische dienst van Den Hartog het preventieve onderhoud uit. Ook repareert zij defecten aan olie- en vetinstallaties of onderdelen hiervan zoals vloeistofmeters, pneumatische pompen, haspels en oliemeters.

Den Hartog ontzorgt u bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en adviseert u graag rondom de milieutechnische vraagstukken.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is binnen Den Hartog een belangrijk onderwerp. Den Hartog neemt op dit gebied haar verantwoordelijkheid. Integriteit en eerlijk zaken doen staan hoog in het vaandel, wat resulteert in langdurige relaties met leveranciers en klanten. Advisering en verkoop van kwalitatief hoogwaardige producten leidt tot lagere belasting van het milieu Naleving van wet- en regelgeving vergroot de veiligheid voor eigen werknemers, derden en de kwaliteit van de leefomgeving. Goed bestuur draagt bij aan een duurzame economische ontwikkeling, en op het maatschappelijk vlak worden diverse (ontwikkelings)organisaties door ons ondersteund.