De Mobil Delvac XHP ESP 10W40 krijgt enkele specificaties erbij. Een tijdje geleden is de naam van dit product aangepast naar Mobil Delvac XHP ESP M 10W40. Nu wordt de deze SAE 10W40 motorolie geherintroduceerd met verschillende nieuwe goedkeuringen. Dit zijn de Volvo VDS 4.5 en de API CK-4 goedkeuring.

Volvo VDS 4.5

De eerste goedkeuring die de Low-SAPS motorolie erbij krijg is de Volvo VDS 4.5 goedkeuring. Deze goedkeuring van Volvo is gebaseerd op de API CK-4 goedkeuring. Deze Volvo VDS goedkeuring is bedoeld voor heavy-duty dieselmotoren. De goedkeuring is speciaal in het leven geroepen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De goedkeuring is volgens Volvo ook te gebruiken waar VDS 4 of VDS 3 voorgeschreven wordt.

Vergelijk volvo VDS 4 en VDS 4.5 .Mobil Delvac XHP ESP 10W40emf

API CK-4

Deze Low SAPS motorolie behaalt ook de API CK-4 goedkeuring. Dit is de nieuwste eis vanuit de American Petroleum Institute. De Mobilgard HSD+ 15w40 en de Mobil Delvac MX ESP 15W40 hadden al voldaan aan deze eis vanuit de API.

Vergelijk API CK-4 en API CJ-4 Mobil Delvac XHP ESP 10W40

Andere voordelen en goedkeuringen naast VDS 4.5

Naast de VDS 4.5 en de API CK-4 goedkeuring is deze motorolie breed inzetbaar. Het product heeft goedkeuringen van verschillende grote vrachtwagenfabrikanten. Bijvoorbeeld van Mercedes Benz, Iveco, DAF, MAN, Volvo en Renault. Ook van enkele motorenbouwers heeft het product verschillende goedkeuringen.

Als Low SAPS olie kan dit product gebruikt worden bij zware dieselmotoren die gebruik maken van nabehandelingsapparatuur als een DPF, een SCR, een DOC of een EGR. Juist daarom is het product breed toe te passen in de nieuwste vrachtwagens en motoren. Zeker ook met de nieuwe goedkeuring van API.

Productbladen Mobil Delvac XHP ESP 10W40

De productbladen van de Mobil Delvac XHP ESP 10W40 zijn ook weer geupdate en te vinden op onze website in het Nederlands en in het Engels.