De Mobil Delvac MX ESP 10W30 en Mobil Delvac MX ESP 15W40 zijn de eerste 2 oliën die de nieuwe goedkeur van het American Petroleum Institute (API) mogen dragen. Deze nieuwe goedkeur wordt sinds 1 december afgegeven voor verschillende producten. De Mobil Delvac MX ESP is de eerste olie die deze goedkeur heeft ontvangen. Het betreft de API CK-4 goedkeuring.

API CK-4

De API CK-4 is de opvolger van de API CJ-4 specificatie en is speciaal voor oliën die gebruikt worden in viertakt dieselmotoren. Deze CK-4 is voor de nieuwste modellen op de weg en voldoet aan de meest actuele uitstoot en emissie normen. De oliën die binnen deze goedkeur vallen mogen in ieder geval gebruikt worden in toepassingen waarin dieselbrandstof met een zwavelgehalte tot 15 ppm gebruikt wordt.

API CK-4 achtergrond

De nieuwe oliestandaard is eigenlijk ontworpen voor nieuwe en oude motoren. Met de Mobil Delvac MX ESP kunnen de motorolieprestaties verbetert worden. Ook helpt het fabrikanten om aan de nieuwe milieumaatregelen en emissies te voldoen.

Voordelen Mobil Delvac MX ESP

De Mobil Delvac MX ESP oliën zijn speciaal voor voertuigen met een zogenaamde ECS waarbij deeltjesfilters en andere geavanceerde nabehandelingssystemen gebruikt worden. Daarnaast kan met de Mobil Delvac MX ESP 10W30 en Mobil Delvac MX ESP 15W40 oxidatie voorkomen worden. Ook kan viscositeitsverlies geminimaliseerd worden. Tot slot worden andere bekende problemen voorkomen met de Mobil Delvac MX ESP oliën.

De API CK-4 overtreft de criteria van de API CJ-4 goedkeuring. Daarnaast overtreft het ook de CI-4, CI-4 PLUS en CH-4 goedkeuringen. Motoren kunnen dus gesmeerd worden met de MX ESP producten wanneer deze goedkeuringen gevraagd zijn.

Andere nieuwe goedkeuringen

Naast de API CK-4 goedkeuring heeft de Mobil Delvac MX ESP nog een aantal nieuwe goedkeuringen. Dit zijn goedkeuringen die voldoen aan de nieuwste criteria van Renault, Mack, Cummins, Isuzu en Volvo (VDS 4.5).

Hieronder kunt u de productbladen vinden van de Mobil Delvac MX ESP 10W30 en de Mobil Delvac MX ESP 15W40.