Sinds begin dit jaar is er een nieuw product voor de marine beschikbaar: de Mobilgard HSD Plus 15W40. Deze 15W40 motorolie heeft de nieuwste API CK-4 goedkeuring.

Mobilgard HSD Plus 15W40

Deze 15W40 motorolie is het nieuwste van het nieuwste. Het product heeft de mogelijkheid om de intervallen die gebruikt worden te verlengen. Dit komt door het vermogen van deze olie om de motor schoon te houden. Deze olie is hier speciaal voor ontwikkeld. Zo wordt de sludge opbouw bij lage temperatuur op bijvoorbeeld kleppendeksels verminderd. Ook afzettingen bij hoge temperatuur treden minder op dan bij een reguliere 15W40 motorolie.

Schoonhouden motor

Het bewijs voor dit schoonhoudende vermogen is de API CK-4 goedkeur. Deze goedkeuring wordt gevraagd bij motoren waar het schoonhouden van de motor van groot belang is. De Mobilgard HSD Plus 15W40 is een Low-SAPS of Low-Ash olie en mag daardoor gebruikt worden in motoren waarbij nabehandelingssystemen gebruikt worden. Motoren met een DPF, DOF of SCR kunnen met de motorolie uitstekend functioneren.

OEM goedkeuringen

Naast de API CK-4 goedkeuring voldoet of overtreft deze 15W40 olie ook eisen van de volgende fabrikanten:

  • Caterpillar
  • Cummins
  • Detroit
  • Mercedes Benz
  • MAN
  • Volvo

Mobilgard HSD Plus 15W40 in de praktijk

Met deze motorolie is veldtest gedaan op de duwboot de Frisian. In die test is ook gebleken dat de motorolie uitstekend reinigend vermogen heeft. Daarnaast was de verversingstermijn van 3.000 uur absoluut top!

Productbladen

Bovenstaande beschrijving en specificaties zijn op de Mobilgard HSD Plus 15W40 op moment van schrijven. Omdat er nog weleens wat wijzigt wijzen wij u ook op de productbladen. Deze is alleen beschikbaar in het Engels.

De normale HSD 15W40 motorolie kunt u vinden op de volgende pagina. Hoogwaardige motorolie voor High Speed Diesel motoren.