Nog een 0W20 motorolie erbij! ExxonMobil introduceert een nieuwe personenwagen 0W20 motorolie, de Mobil Super 3000 Formula V 0W20. Deze motorolie met 0W20 viscositeit wordt aanbevolen voor nieuwe Europese diesel- en benzinemotoren waarvoor een SAE 0W20 viscositeitsklasse vereist is. Het voldoet aan of overtreft de eisen van Volkswagen voor de normen.

Volkswagen product

Het product heet niet zonder reden V 0W20. Het product heeft twee belangrijke specificaties van Volkswagen. Volkswagen heeft de laatste jaren de VW 504.00 en de VW 507.00 specificaties gehad. Sinds enkele jaren adviseren smeermiddelen volgens onderstaande specificaties aan. Dit in combinatie met een xW20 viscosteit.

Deze specificaties zijn niet in te zetten voor eerdere voertuigen die vragen om eerdere VW-specificaties. Beide VW normen zijn door de VAG groep in het leven geroepen om brandstofbesparing te realiseren. Het is mogelijk om met de Mobil Super 3000 Formula V 0W20 dit te doen in zowel benzine- als dieselmotoren. Tegelijkertijd biedt het product wel de bescherming tegen hoge temperaturen en slijtage. Ook bij gebruik van een dieselfilter is deze motorolie uitstekend in te zetten.

Europese en Amerikaanse normen

Daarnaast voldoet dit product aan of overtreft de vereisten van de Europese norm voor gereduceerde SAPS xW20 olie voor benzine- en dieselvoertuigen met verbeterd potentieel voor brandstofbesparing:

en aan de Amerikaanse norm voor benzinemotorolie met LSPI-bescherming:

Deze 0W20 motorolie is een alternatief naast de Mobil 1 ESP X2 0W20. Specifiek wanneer in de toepassing de Volkswagen norm VW 508.00 en VW 509.00 wordt verlangd.

Productbladen Mobil Super 3000 Formula V 0W20

Bovenstaande goedkeuringen zijn te vinden op deze motorolie op moment van schrijven. Omdat er nog weleens wat wijzigt wijzen wij u ook op de productbladen. Deze zijn beschikbaar in Engels en in het Nederlands. Hierop zijn ook de VW specificatie en ACEA en API vermeldingen te vinden.