In heel Europa hebben autofabrikanten de laatste jaren nagedacht over het volgende dilemma. Enerzijds het verlagen van de uitstoot emissies, anderzijds over het hoog houden van de prestaties van de motor. Met de Mobil 1 ESP X2 0W20 kan beide gerealiseerd worden. De zogenaamde “Groene motorolie”.

CO2 verlaging

Groene motorolie is ontstaan uit het verlangen naar het verlagen van de CO2 emissies. CO2 uitstoot verlaging kan op verschillende gerealiseerd worden. Dit kan door bijvoorbeeld het gebruik van biobrandstof. De motorolie voor een auto kan echter ook aangepast worden. Wanneer olie een lage interne wrijving heeft zal dit minder energieverlies veroorzaken. Bij energieverlies moet u dan voornamelijk denken aan motorwarmte.

Groene motorolie

Door een kleine aanpassing in de olie kan olie de CO2 uitstoot van een auto ook daadwerkelijk verlagen. Dit is een vrij goedkoop alternatief om CO2 uitstoot te verlagen. Er hoeft geen nieuwe geavanceerde motor ontworpen te worden. Met groene motorolie is een CO2 besparing van een paar procent gerealiseerd.

Het mooie aan deze motorolie van Mobil 1 is dat deze olie visueel ook groen is. Wanneer u deze olie in uw auto giet zult u zien dat deze olie een groene kleur heeft. Alles is er aan gedaan om de groene motorolie een groen imago te geven.

Mobil 1 ESP X2 0W20

De groene motorolie van ExxonMobil is de Mobil 1 ESP X2 0W20. Met deze olie, is tijdens testen gebleken, kan een brandstof efficiëntie tot 4% behaald worden. Door een brandstofbesparing wordt ook weer een CO2 reductie behaald.

Deze olie combineert eigenlijk  de voordelen van een motorolie met een hoge viscositeit, met de voordelen van een olie met een lage viscositeit. De bescherming van de motor is nog altijd gegarandeerd, maar ook wordt er een brandstofbesparing gerealiseerd. Beide facetten zijn positief voor fabrikant en consument.

De Mobil 1 ESP X2 0W20 is ondertussen al goedgekeurd door Jaguar Land Rover, Porsche en de gehele Volkwagen groep.