Voor informatie: 0184-661275|info@denhartogbv.com

ATF olie staat voor Automatische Transmissie Vloeistof (Automatic Transmission Fluid). Oftewel, olie die gebruikt wordt in automatische transmissies of versnellingsbakken van auto’s en andere voertuigen. Op het gebied van de olie zijn verschillende kwaliteiten beschikbaar. Een bekende kwaliteitsnorm is de Dexron norm. Ooit in het leven geroepen door General Motors, maar nu breed bekend in ATF land.

Waarom ATF olie?

Deze olie wordt gebruikt in automatische transmissies. Automatische transmissies zorgen ervoor dat een automobilist zonder te schakelen naar een andere versnelling gaat. Deze versnellingsbakken zijn in de regel ingewikkelder dan handgeschakelde versnellingsbakken. De olie die gebruikt wordt is ook heel andere olie.

ATF olie heeft vaak een felle kleur. Rood komt veel voor. Het product is ten opzichte van een handgeschakelde versnellingsbak een stuk dunner. Soms mag het ook gebruikt worden voor stuurbekrachtigingssystemen of andere hydraulische toepassingen in een auto.

ATF olie

DEXRON III

Kwaliteitsniveau van een ATF olie is vaak snel te achterhalen. De DEXRON normering vanuit General Motors maakt vaak veel duidelijk. Een olie met DEXRON II of DEXRON IID heeft een lager kwaliteitsniveau dan een olie met de DEXRON IIIG specificatie. De goedkeuringen van andere fabrikanten volgt vaak in dit spoor. Zo geeft Isuzu zijn goedkeurigen ook de naam ATF-II en ATF-III en dat doen Mazda en Mitsubishi ook. Een leidende norm dus.

Voor andere goedkeuringen verwijzen wij naar de productenbladen. Het advies is om altijd de fabrikant te volgen in zijn voorschrift. Wij kunnen u daarbij helpen!

Toepassingen van ATF olie

In elke auto met een ATF zult u ook olie voor deze ATF vinden. Naast gebruik in een ATF wordt deze olie ook gebruikt in stuurbekrachtigingssystemen, hydraulische toepassingen van een auto of soms toch ook in sommige handgeschakelde versnellingsbakken.

ATF olie voor DSG bakken

Een DSG bak is een Direct Shift Gearbox. Een versnellingsbak die gebruik maakt van twee koppelingen. Hierdoor gaat overschakelen vloeiender. In plaats van de koppeling te gebruiken om over te schakelen, gaat de bak bij het schakelen over op een andere koppeling.

Voor een DSG versnellingsbak is ook weer andere olie nodig dan voor normale automatische transmissies. Wij kunnen u die aanbieden. Het gaat om de Fuchs Titan FFL producten. Elk product met zijn eigen toepassing.

Koop in de webshop Naar technische database
  • Mobil ATF Multi-Vehicle vat 200 liter 2

Brede ATF olie geïntroduceerd door Mobil

Opnieuw een productlancering, nu van een ATF olie. Mobil introduceert een nieuwe automatische transmissieolie. Deze olie is toepasbaar in meerdere automatische transmissies. Het gaat om de Mobil ATF Multi-Vehicle. ATF olie ATF olie is een afkorting voor Automatische Transmissieolie. Dit soort olie wordt gebruikt in transmissie van voertuigen, zoals de naam al zegt. Automatische transmissies zorgen ervoor dat een automobilist zonder te schakelen naar een andere versnelling gaat. Deze versnellingsbakken zijn in de regel ingewikkelder

Mobil ATF Multi-Vehicle

Koop in onze webshop Product Description Mobil ATF Multi-Vehicle is a premium fully synthetic lubricant formulated from selected high-quality synthetic base oils combined with an advanced additive system designed to meet the service fill needs of the broadest range of step-type automatic transmissions in vehicles from European, American and Asian car builders. Its versatility of use is a plus for workshops aiming to ensure an optimal service to their customers while simplifying their operations

  • Mobil ATF Multi-Vehicle vat 200 liter

Mobil ATF Multi-Vehicle

Koop in onze webshop Productbeschrijving Mobil ATF Multi-Vehicle is een premium, volledig synthetisch smeermiddel, geformuleerd met geselecteerde synthetische basisoliën van een hoge kwaliteit, gecombineerd met een geavanceerd additievensysteem ontwikkeld om aan de verversingsbehoeften  van de breedste reeks step-type automatische transmissies in voertuigen van Europese en Aziatische autofabrikanten te voldoen. De veelzijdigheid van dit product is een voordeel voor de werkplaats die een optimale dienstverlening aan hun klanten wil bieden terwijl gelijktijdig een vereenvoudiging van