Vanuit BASF wordt er een nieuwe koelvloeistof geïntroduceerd. Het gaat om de Glysantin G65. Een product speciaal gemaakt voor de Volkswagen groep met de TL 774-L of G12 Evo goedkeur.

PSi-OAT Technologie

De techniek van deze koelvloeistof is op basis van PSi-OAT technologie.  Dit houdt in dat het product gemaakt wordt op basis van fosfaten en silicaten. Deze techniek, dit product wordt door de VW groep voorgeschreven in moderne gedownsizede motoren. Het gaat dan over de volledige VW groep.

Glysantin G64 en Glysantin G65

Deze PSi-OAT technologie wordt ook gebruikt bij de Glysantin G64. De G65 heeft, ten opzichte van de G64, nog kleine wijzigingen in het additieven pakket om te voldoen aan alle vereisten van de Volkswagen groep.

Op dit product zit de VW TL 774-L (G12 Evo) goedkeuring voor Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda en Volkswagen gemaakt vanaf 6-2018. De Glysantin G65 wordt door in ieder geval Audi nu al als fabrieksvulling gebruikt. Volkswagen gaat dit jaar ook de G65 gebruiken als fabrieksvulling.

Koelvloeistof G12 Evo

Kleur van het product is roze, de Volkswagen kleur. Verder bevat het product geen nitriet, amines en boraten. Volkswagen zelf noemt dit product de G12 Evolution. Andere producten van Volkswagen hebben al een vergelijkbare naam als koelvloeistof G12+ of koelvloeistof G13 meegekregen.

Het product is beschikbaar in 60 en 210 liter vaten. Grotere hoeveelheden is ook mogelijk.