Opnieuw een productlancering, nu van een ATF olie. Mobil introduceert een nieuwe automatische transmissieolie. Deze olie is toepasbaar in meerdere automatische transmissies. Het gaat om de Mobil ATF Multi-Vehicle.

ATF olie

ATF olie is een afkorting voor Automatische Transmissieolie. Dit soort olie wordt gebruikt in transmissie van voertuigen, zoals de naam al zegt. Automatische transmissies zorgen ervoor dat een automobilist zonder te schakelen naar een andere versnelling gaat. Deze versnellingsbakken zijn in de regel ingewikkelder dan handgeschakelde versnellingsbakken. De ATF olie die gebruikt wordt is ook heel andere olie.

Mobil ATF Multi-Vehicle

Deze nieuwe ATF olie verstrekt een garantiebescherming voor GM-voertuigen die DEXRON®-VI vereisen. Deze olie voldoet dus volledig aan de striktste vereisten van GM DEXRON®-VI voor moderne transmissies. De olie is ook geschikt in toepassingen die een DEXRON®-III of DEXRON®-II prestatieniveau vereisen. De overige aanbevelingen zijn beperkt tot voertuigen die buiten de garantie vallen.

Voor de overige aanvullende aanbevelingen geldt, dat voor dit product is aangegeven dat het “veilig” of “geschikt voor gebruik” is in een breed scala aan toepassingen. Dit is gebaseerd op interne documentatie en een risicobeoordeling. Die twee onderzoeken samen ondersteunen dat de Mobil ATF Multi-Vehicle naar tevredenheid zal werken en geen schade toebrengt aan de toepassing.

Toepassingen

ExxonMobil ondersteunt het gebruik van Mobil ATF Multi-Vehicle in een wijde reeks van 6 tot 8 traps automatische transmissies. Hieronder vallen transmissietypes van o.a. Acura, Audi, BMW, Chrysler, Citroën, Fiat, Ford, GM, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mini Cooper, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo, Volkswagen en anderen.

Productbladen Mobil ATF Multi-Vehicle

Bovenstaande goedkeuringen zijn te vinden op deze motorolie op moment van schrijven. Omdat er nog weleens wat wijzigt wijzen wij u ook op de productbladen. Deze zijn beschikbaar in Engels en in het Nederlands. Hierop zijn ook de VW specificatie en ACEA en API vermeldingen te vinden.