Steeds vaker kiezen autofabrikanten voor een eigen olie of “unieke” oliespecificatie, waardoor er steeds meer verschillende soorten motorolie op de markt komen. Ook de overstap naar steeds dunnere oliën zorgt voor een toename van het aantal soorten. Steeds meer autofabrikanten eisen een zo laag mogelijke viscositeit in hun motoren, wat zich vertaalt naar een brandstofreductie van ongeveer 1-3%. Een relatief eenvoudige manier om brandstofverbruik, en dus CO2 uitstoot, te reduceren. Verder wil men naar een maximaal onderhoudsinterval. Een uitdaging dus voor de garagebedrijven! Is het Bag in Box display 2×6 de oplossing?

Een duidelijke trend

Bijna alle autofabrikanten doen mee aan deze ontwikkeling. Volvo heeft al meerdere jaren 0W30 en 0W20. Maar ook Volkswagen vraagt nu, naast de bestaande 5W30 een 0W20. Toyota heeft al langer motoren waar een 0W20 in vereist is. BMW en Mercedes Benz bewegen naar een 0W20 en Ford heeft al langer een 0W20 of 5W20 naast de 0W30 en 5W30 olie. De enige grote fabrikanten die nog enigszins achterblijven zijn de PSA groep (Peugeot, Citroën en Opel) en General Motors. De PSA groep wijzigt voor 2020 eigenlijk niet van viscositeit, en houdt vast aan 0W30. GM gaat van een 5W30 naar een 0W30. Het is niet alleen van belang om oliën met de nieuwe specificatie te kunnen leveren, maar ook de oliën met de huidige specificaties. Vaak zijn de nieuwe producten niet te gebruiken voor de oudere modellen.Viscositeiten veranderingen grote fabrikanten
Gevolgen voor het autobedrijf

Hierdoor is een garagebedrijf steeds vaker genoodzaakt meerdere types olie op voorraad te houden. Vijf jaar geleden hebben wij hiervoor al een nieuw concept aangereikt: het Bag in Box display voor 6 dozen van 20 liter olie. Met dit display naast de bulktank en een extra vat, kreeg de garagist de beschikking over 8 verschillende oliën om zo toch alle auto’s te kunnen verversen met een OEM goedgekeurd product. En de opslag van deze oliën bleef netjes en efficiënt. Maar door alle wijzigingen voldoet ook deze situatie niet meer. Reden waarom wij het Bag in Box display uitgebreid hebben met een extra verdieping.
Bag in Box nieuwe versie 2X6

De oplossing: Het Bag in Box display 2X6

Zo kunt u nu, op het nieuwe display, 12 in plaats van 6 verschillende soorten olie kwijt. Een prachtige oplossing waarbij u, naast de olie in de bulktank en eventueel nog een vat, uit komt op 14 soorten olie!. Binnen enkele jaren is dit een absolute must als u op de juiste manier alle auto’s wilt kunnen blijven verversen. Auto’s waarvoor nu nog een 10W40 wordt voorgeschreven zijn binnen 2 jaar niet van de weg. Nieuwe auto’s die vragen om een nieuwe 0W20 en/of 5W20 rijden binnen 2 jaar ook rond in Nederland. Kortom, het Bag in Box display 2×6 is de oplossing om alle nodige oliesoorten tot uw beschikking te hebben!