Naast testen in Engeland (Millbrook) wordt Mobil Delvac 1 ook getest in Duitsland. Dit wordt gedaan door de DLG, een gerenommeerd testinstituut in de Duitse agrarische sector. De geteste Mobil producten zijn de Mobil Delvac 1 LE 5W30, Mobil Delvac Synthetic Gear Oil 75W140, Mobilube Syn LS 75W90 en Mobil DTE 10 Excel 68.

DLG

Het DLG (German Agricultural Society) is het bekendste Duitse testinstituut voor technologie en productie systemen. Het test centrum van de DLG is een benchmark op het gebied van testen van agrarische machines. Het DLG keurmerk is door vele fabrikanten een gewild keurmerk. ExxonMobil is het eerste bedrijf in de energiebranche wat dit DLG keurmerk heeft verkregen.

Mobil Delvac 1 getest

De oliën die getest zijn door het test instituut zijn de volgende:

  • Mobil Delvac 1 LE 5W30
  • Mobil Delvac Synthetic Gear Oil 75W140
  • Mobilube Syn LS 75W90
  • Mobil DTE 10 Excel 68

Deze oliën zijn vergeleken met oliën die normaal gebruikt worden. De testomstandigheden waren omstandigheden waar boeren en agrariërs normaal gesproken altijd mee te maken hebben: onverharde wegen, weerstand en tractoren die arbeid moesten leveren.

Deze hele test heeft 8 uur in beslag genomen. Tijdens de test zijn er verschillende tractoren van verschillende merken getest. Het belangrijkste aspect van de test is dat deze onder echte werkomstandigheden is uitgevoerd.

Mobil Delvac Synthetic Gearoil 75W140, Mobilube Syn LS 75W90 DLG Mobil Delvac 1 Mobil DTE 10 Excel 68 Mobil Delvac Synthetic Gear Oil 75W140

Resultaat brandstofbesparing

Uit de testen is gebleken dat met de Mobil Delvac 1 producten een brandstofbesparing te realiseren is van tot 1,7%.  Hoewel dit niet veel lijkt kan dit op jaarbasis een flink verschil maken. Ook is al gebleken uit de test met Millbrook in Engeland dat de brandstofbesparing op kan lopen tot 2,9%.

Naast deze directe besparing levert de Mobil Delvac 1 nog andere grote voordelen. Namelijk dat de motor onder koude omstandigheden uitstekend kan presteren. Daarnaast wordt het uitlaatsysteem van de vrachtwagens, tractoren, enz. beschermt door de olie. Ook worden verversingstermijnen

** DLG Fuel Savings Test (op een PTO-proefopstelling en onder DLG PowerMix testomstandigheden) in een 8-uur durende test. Gemiddelde besparing van 0.7 % en tot 1.7 % werden behaald met Mobil Delvac 1 LE 5W30, Mobil Delvac Synthetic Gearoil 75W140, Mobilube Syn LS 75W90 en Mobil DTE 10 Excel 68, vergeleken met Mobil Delvac XHP ESP 10W-40, Mobilube HD 85W-140, Mobilube LS 85W-90 en Univis N 68. Besparingscijfers kunnen variëren, afhankelijk van voertuig-/installatietype, lengte van gebruik, gebruiksomstandigheden en respectieve smeermiddelviscositeit.