Mobil Delvac 1 LE 5W30In dit bericht lees u de Mobil Delvac 1 LE 5W30 brandstof tests die uitgevoerd zijn door een gerenommeerd testbureau in het Verenigd Koninkrijk.

De Mobil Delvac 1 LE 5W30 is getest door Millbrook, een gerenommeerd testbureau in het Verenigd Koninkrijk. In totaal is de test uitgevoerd op vier verschillende vrachtwagens, 2 Volvo’s en twee Iveco’s. Om precies te zijn ging het om twee Volvo FM 440 Euro V vrachtwagens en twee Iveco Eurocargo 75E16 EEV Euro V vrachtwagens. De Volvo’s werden voor 75% volgeladen (ongeveer 32.000 kg) terwijl de Iveco’s voor 50% werden afgeladen (ongeveer 6.200 kg). Vervolgens werden de vrachtwagens alle vier onderworpen aan een serie brandstoftesten onder verschillende omstandigheden.

De besparingen die behaald werden kunnen opgedeeld worden in twee groepen. De besparingen in het binnenstedelijke gebied zijn namelijk procentueel groter dan in buitenstedelijk gebied. De besparing voor beide vrachtwagenmerken liep in buitenstedelijk gebied op tot ongeveer 2,9%. In binnenstedelijk gebied was de besparing voor de Iveco vrachtwagens 1,7% en de brandstofbesparing voor de Volvo vrachtwagens was 2,0%.

Zie hier een video van de uitgevoerde test.

Het hierboven weergegeven verschil in brandstofverbruik is gebaseerd op het verschil tussen een minerale olie en een synthetische olie. In de hierboven beschreven situatie wordt er gebruik gemaakt van een synthetische olie (Mobil Delvac 1 LE 5W30). De gerealiseerde besparing is ten opzichte van een minerale olie.