Een prachtig nieuw product op de markt. Introductie van een nieuwe, biologisch afbreekbare, brandwerende hydraulische olie. De naam van dit product is Mobil Pyrotec HFD-U 46 en 68.

Mobil Pyrotec HFD-U 46 en 68

Mobil Pyrotec HFD-U is een brandwerende hydraulische olie. De producten zijn op volledige synthetische ester basis. De producten voldoen aan DIN EN ISO 12922 en ISO 15380.

Beide producten voldoen aan de specificaties voor brandwerende hydraulische vloeistoffen van categorie HFD-U. Ze worden aanbevolen voor gebruik in gebieden met een verhoogd brandrisico. Voorbeelden zijn zoals de staalindustrie en metaalbedrijven evenals de mijnindustrie. Dit heeft te maken met mogelijke lekken bij zeer hoge temperaturen en in brandgevaarlijke omgevingen.

Vlampunten van beide producten liggen ook boven de 200 graden Celsius. Bij de ISO VG 68 ligt deze zelfs boven de 250 graden Celsius.

Biologisch afbreekbaar

Beide brandwerende hydraulische oliën worden bovendien aanbevolen in gebieden waar een verhoogd milieurisico bestaat. Daarom voldoen beide producten aan de vereisten voor EU Ecolabel en Blue Angel. Beide labels of specificaties laten zien dat beide vloeistoffen, in ieder geval in de EU, als biologische afbreekbaar beschouwd worden.

Concreet toepassingsgebied Mobil Pyrotec HFD-U 46 en 68

Een aantal voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Hydraulische en oliecirculatiesystemen die werkzaam zijn in omstandigheden onderhevig aan brandgevaar of milieugevoelige gebieden
  • Lagers in gietmachines
  • Hoogovens en verhittingsovens
  • Mijnindustrie
  • Tunnels
  • Bosbouwmaterieel

Productbladen

Bovenstaande beschrijving en specificaties zijn op de Mobil Pyrotec HFD-U 46 en 68 op moment van schrijven. Omdat er nog weleens wat wijzigt wijzen wij u ook op de productbladen. Deze zijn beschikbaar in Engels en in het Nederlands.

Andere brandwerende hydraulische oliën in ons gamma kunt u vinden op de volgende pagina. Ook voor meer informatie kunt u op deze pagina terecht.