Windenergie wordt wereldwijd steeds belangrijker bij het opwekken van energie. De autobranche richt zich steeds meer op elektrisch aangedreven auto’s. De energiemarkt veranderd langzaam maar zeker. Over de hele wereld worden windmolens en windturbines gebouwd. Vooral in Europa verrijzen grote windmolenparken. Echter, ook in China is de windmolen in opkomst. In totaal zijn er ongeveer 105.000 windturbines actief in China. ExxonMobil heeft de perfecte oplossing voor het smeren van al deze windmolens: Mobil SHC Gear 320 WT. Olie speciaal voor een windturbine.

Windmolen windmolenparken mobil shc gear 320 wt windturbines windturbine

Windturbines en windmolens in windmolenparken 

Al deze windturbines moeten onderhouden worden, en daarnaast moeten deze ook gesmeerd worden door olie. Zonder deze olie is het een stuk lastiger om de turbine te laten draaien. Bovendien, sommige windmolens zijn bijna 200 meter hoog. Om als monteur daar in te klimmen kost een hoop tijd. In de levenstijd van een windmolen klimmen monteurs ongeveer 6 keer omhoog. Dit doen zij onder andere om vast te stellen of de wind turbines voldoende gesmeerd zijn en worden.

Mobil SHC Gear 320 WT voor windturbine

Vanuit ExxonMobil wordt de ontwikkeling in de energiemarkt met grote interesse gevolgd. Op basis van de groei in deze markt heeft het bedrijf een product ontwikkeld genaamd de Mobil SHC Gear 320 WT. Hierin staat WT als afkorting voor Wind Turbine. De Mobil SHC Gear 320 WT is een synthetische tandwielkast- of turbineolie. ExxonMobil claimt dat met olie de verversingstermijn kan worden verdubbeld, speciale olie voor de windmolenparken. In een berekening, hieronder te zien, ziet u dat met deze conventionele synthetische turbineolie er in totaal 68.000.000 gallon olie verbruikt zullen worden. Echter wordt van de Mobil SHC Gear 320 WT in dezelfde tijd (20 jaar) maar 34 miljoen gallon verbruikt worden. In liters is dit ongeveer 260 miljoen conventionele olie, en 130 miljoen Mobil SHC Gear 320 WT.

Olie voor de windmolens wordt steeds belangrijker. Wereldwijd zijn er minimaal 105 landen die allen een windmolenpark hebben. Hiervoor moet olie aangeleverd worden.

Windturbine Windturbines mobil shc gear 320 WT windmolen windmolenparken

Bron: ExxonMobil