Met de vetten van Mobil Grease kunnen enorme besparingen gerealiseerd worden. Dit blijkt uit het verhaal van een Braziliaanse bedrijf actief in de mijnbouw. Dit bedrijf heeft het voor elkaar gekregen om met het gebruik van de Mobilith SHC 220 vet $4,8 miljoen US dollar te besparen. Zelfs het wereldwijde mijnbouwblad “World Coal Magazine” heeft aandacht besteedt aan deze best practice.

Dit mijnbouwbedrijf heeft in totaal 19.000 mijnkarretjes in gebruik. Deze mijnkarretjes hebben in totaal 152.000 rollagers. In totaal vervoeren deze karren per dag 465.000 ton ijzer erts per dag. De rollagers worden op deze manier blootgesteld aan temperaturen tot 90°C. Dit kan zorgen voor lekkages, en een afname in de viscositeit van de olie. Dit kan weer zorgen voor een voortijdig einde aan de levensduur van de lager.

Oplossing

Daarom heeft dit bedrijf aan ExxonMobil gevraagd of zij mee konden denken aan een oplossing. Mobil heeft toen het gebruik van Moblith SHC 220 aangeraden. Een hoogwaardig synthetisch vet wat bestand is tegen extreme temperaturen. Dit vet is speciaal ontwikkeld om productiviteit en efficiëntie bij mijnbouwbedrijven te verhogen.

Resultaat met Mobilith SHC 220

Na de overstap op Mobilith SHC 220 heeft het mijnbouwbedrijf een temperatuurverlaging van 20°C gemeten. Het gaat dan om de operationele lagertemperatuur. Door het gebruik van de Mobilith SHC 220 treedt er ook minder slijtage op in de lagers en wordt roestvorming tegengegaan. In totaal heeft dit vet bij dit mijnbouwbedrijf een verlengde lagerlevensduur van in totaal 43% opgeleverd.

Gemiddeld gaat elk lager dus 43% langer mee. Dit zorgde voor minder gebruik van reserveonderdelen en minder arbeidstijd voor het vervangen van rollagers. In totaal is er over 4 jaar een besparing gerealiseerd van 4,2 miljoen US dollar. Een besparing van 1 miljoen dollar per jaar. U kunt de productbladen in het Engels en het Nederlands downloaden op onze website.