Een Russische fabriek dat treinlocomotieven repareert maakt al sinds jaar en dag gebruik van enorme compressoren. Deze compressoren werden gesmeerd met olie die aanslag in de leidingen veroorzaakt. Ook werd er veel van deze olie verspild gedurende het gebruik van de compressor. Dit zorgde voor een grotere kans op oververhitting en vergrootte de kans op uitval of stilstand van de compressoren. De compressoren zijn van “PenzoCompressorMash” en “Chelyabinsk Compressor Plant”. Waarom kiezen voor de Mobil SHC Rarus 1025?

Aanbeveling

Om de prestaties van de compressoren te verbeteren en de risico’s te verkleinen is aan ExxonMobil hulp gevraagd. De experts van ExxonMobil hebben het gebruik van de Mobil Rarus SHC 1025 aangeraden. Hierdoor kunnen de operationele problemen verholpen en de betrouwbaarheid van de compressoren verhoogd worden. De Mobil Rarus SHC 1025 wordt aangeraden omdat dit product goede bescherming tegen roest biedt en heel temperatuur stabiel is. Bij hogere temperaturen blijft de olie dus dikker dan andere olie, hierdoor kan de olie warmer worden dan andere oliën. Viscositeit blijft op peil ook als de temperaturen naar grote hoogte stijgen.

Resultaat met Mobil SHC Rarus 1025

De Mobil Rarus SHC 1025 heeft zich bewezen bij dit bedrijf. Na 5.000 uur waren de voordelen:

  • Gebruikte olie en de compressor bleven schoon;
  • Geen wrijving slijtage geïdentificeerd;
  • Het olieverbruik is verminderd en uitgekomen binnen de grenzen van de fabrikant;
  • Geen ongeplande stilstand.

Overall resultaat is dat de schroefcompressoren een verhoogde betrouwbaarheid hebben. Terwijl de productiviteit omhoog ging is ook de betrouwbaarheid van de machines verhoogd. De klant is hierna de Mobil Rarus SHC 1025 gaan gebruiken in al de zeven compressoren.

Na 36 maanden gebruik in de “Chelyabinsk Compressor Plant” compressor werd door de fabrikant een officiële goedkeuring afgegeven voor de Rarus SHC 1025.