Na een tegenvallend begin van het seizoen is Red Bull Racing helemaal terug. Tot de 14e race in dit seizoen haalde Max slechts 7 keer de finish. 50% van de races heeft Max dus niet afgerond. De races daarna eindigde hij echter tweemaal op het podium. In Maleisië won hij de race. In Japan eindigde hij als tweede.

Dubbel op het podium

Naast Max stond Ricciardo de afgelopen twee races ook op het podium. Hij werd in Japan en in Maleisië twee keer derde. Red Bull Racing behaalde dus twee keer een dubbel en stond twee keer met twee man op het podium. De enige coureur die mee kon met het Red Bull geweld was Lewis Hamilton.

Brandstof en smeermiddelen

In Singapore, drie races terug, kregen Max Verstappen en Daniël Ricciardo de beschikking over een nieuwe brandstof. Volgens de hoofdengineer van Red Bull Racing, Paul Monaghan, heeft dit voor ervoor gezorgd dat de prestaties van het team verbeterd zijn. In Singapore werd Ricciardo al tweede, de races daarna werd het nog beter.

“De upgrade had een bijzonder goed effect in Maleisië waardoor wij in staat waren te winnen” aldus Monaghan. Suzuka is een circuit waar vermogen erg belangrijk is. In deze race eindigde Max en Daniel beide op het podium. “Tijdens de race kunnen de coureurs met onze brandstof meer pushen en een betere pace rijden, zowel na een safety car periode als net voor of na een pitstop.”

De nieuwe brandstof heeft een halve pk extra opgeleverd. Hoewel dit niet veel lijkt, kan elk miniem verschil in de Formule 1 doorslaggevend zijn. Op dit moment werkt ExxonMobil hard verder aan de ontwikkelingen op brandstof en smeerolie gebied. De bedoeling is om elk jaar met 3 tot 4 updates te komen. Op dit moment zijn de ontwikkelingen voor 2018 al in volle gang. De brandstoffen zijn gepland voor het einde van dit jaar, zodat er lopende het jaar nog 2 tot 3 extra updates uitgevoerd kunnen worden. Ook voor de olie van Mobil 1 lopen de onderzoeken nu al. In totaal zijn er binnenkort 4 tot 5 formules af die dan getest zullen gaan worden.

Samenwerking

Al met al wordt op deze manier aangetoond dat Max Verstappen door de samenwerking met ExxonMobil een grotere kans maakt op een hoge eindklassering. De toewijding die ExxonMobil laat zien aan Red Bull Racing is bijzonder. Ook de resultaten die nu worden geboekt onderschrijven de samenwerking. Wij gaan ervan uit dat Max Verstappen nog lang zal genieten van de brandstoffen van Esso en de smeermiddelen van Mobil 1.

F1 Grand Prix of Japan brandstoffen smeermiddelen Esso Mobil