Afgelopen maanden was het stil in de Formule 1. Altans, voor de buitenwereld. Achter de schermen is door de teams en de leveranciers keihard gewerkt om de auto op tijd klaar te krijgen. Ook ExxonMobil en Honda zijn hard bezig geweest om de auto op tijd af te krijgen voor het nieuwe seizoen. In totaal zijn er 36 verschillende motorolie- en 40 verschillende racebrandstof- samenstellingen getest. David Tsurusaki, de Global Motorsport Technology manager van ExxonMobil, geeft graag een kijkje achter de schermen bij het voortraject.

Overgang van Renault naar Honda bij Aston Martin Red Bull Racing

“Op het moment dat we erachter kwamen dat de deal doorging van de zomer konden we onmiddellijk focussen op het nieuwe seizoen. Zeker in vergelijking met de korte voorbereidingsperiode die we op het vorige seizoen hadden.” David is ook erg blij met het seizoen wat ze al hadden gedraaid met Toro Rosso Scuderia. Door dat jaar was er al de nodige ervaring waarop verder geborduurd kon worden.

De relatie met Honda

De relatie met Honda is tot op dit moment uitstekend. “Honda is enorm toegewijd, ronden dingen af en zorgen er ook voor dat deze dingen juist zijn afgerond.” Op het gebied van brandstoffen en oliën is er erg goed samengewerkt met Honda volgens David. In sommige gevallen draait er een enkele cilinder continue testen met brandstof. “Op het moment dat wij hen een batch met brandstof sturen zijn ze in no time bij ons terug met feedback over de kwaliteit van de brandstof.”

Aantal geteste nieuwe brandstoffen en oliën

Het aantal geteste brandstoffen loopt door de winter heen aardig op. David geeft een voorbeeld van hoe zo’n testtraject er bijvoorbeeld uitziet. “Wij sturen Honda vijf of zes variaties van de motorolie om te testen. Elke motorolie heeft een net iets andere samenstelling. Wat ons interesseert is hoe de motor reageert op de kleine verschillen in samenstelling van de motorolie. Wij zijn op zoek naar de variatie die het beste presteert op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid (levensduur).”

Van de beste variatie worden weer 6 verschillende samenstelling gemaakt. Op deze manier ontwikkeld de smeerolie zich elke stap een beetje verder. Hoe sneller de terugkoppeling van Honda is, hoe groter de stappen in de ontwikkeling zijn. “Aan het einde van vorige jaar hadden we in totaal 36 verschillende motorolie- en 40 verschillende brandstofvariaties getest. Tijdens de samenwerking met Renault konden we dat aantal niet halen vanwege de langzamere terugkoppeling van Renault. Het aantal van 36 of 40 haalde we dan zeker niet.”

Debuut van de Mobil 1 olie en Esso Synergy brandstof

Al vanaf het voorseizoen rijdt de RB15 op de brandstof en smeerolie van ExxonMobil. Er wordt geprobeerd gedurende het gehele seizoen het product te verbeteren. “We zijn er blij met de ontiwkkelingen die we boeken. Tijdens de winter zijn er al zoveel upgrades gedaan voordat we überhaupt geracet hebben. Dat zorgt voor een grote voorsprong!” aldus David Tsurusaki.

Tot slot zegt David ook nog wat over het niveau van de Formule 1. Hoewel hij in veel verschillende racetakken gewerkt heeft is de Formule 1 toch wel het puntje van de zalm. De technici zijn enorm ontwikkeld en zij worden ook continue uitgedaagd om hun grenzen en de grenzen van de wagens te verleggen. De eerste podiumplaats van dit seizoen is al een feit!

Volg Max Verstappen ook dit seizoen weer op ons speciale Max Verstappen Blog!