Locatie Bemmel is een zandwinningslocatie van onze klant K3 Delta. Het zand wordt door middel van een zuiger opgepompt en door lange buizen naar de wal geperst. Om druk in de leidingen te houden staat er in het midden een boosterunit van 500 kW. De pomplagering lief op tot 110 graden en in mei 2015 besloot men het lager na een levensduur van 6 maanden te vernieuwen omdat men een ongeplande stop wilde voorkomen. Na het vervangen van het lager bleef de temperatuur echter gelijk. Op dat moment werd er gesmeerd met Mobilgrease XHP 222. Een alternatief is de Mobilith SHC 100.

Bij een defect zouden de volgende kosten ontstaan: Productverlies, 8 uur (1 dag) stil á 1500 euro per uur. Lager €500,-. Het doel is om te voorkomen dat deze kosten gemaakt moeten worden en om de temperatuur in het lager te verlagen.

Aanbevelingen en oplossing

Den Hartog heeft in samenwerking met K3 Delta en Brammer NV besloten de Mobilgrease XHP 222 te vervangen voor Mobilith SHC 100. Elke drie maanden wordt er 21 gram vet in het lager gedaan.

K3 Delta logo Mobilith SHC 100

Resultaten en voordelen

Door de synthetische basisolie in het vet is de werkingstemperatuur gedaald van 110⁰C naar 85⁰C onder dezelfde belasting. Na 18 maanden draait het lager nog steeds stabiel. Hiermee is de standtijd, tot nu, met een factor 3 verlengd.

Lees hier meer over de Mobilith SHC serie.