Mobil DTE 10 Excel 46 helpt Spray Technics met het verlengen van verversingsintervallen en de levensduur van de machines

Situatie
Spray Technics, een Indische plaatwerkproducent, smeerde zijn Amada revolverponsmachines met een concurrerend merk ISO VG 46 hydraulische olie. In het kader van beperkende prestaties van deze smeermiddelen was het onderhoudspersoneel verplicht om regelmatig de olie van de machines te verversen. Minimaal één keer per jaar. Het smeermiddel was ook niet in staat om de Servo kleppen te beschermen, met als gevolg dat deze elke twee jaar, met schade, vervangen moesten worden. Het bedrijf benaderde ExxonMobil om te bekijken of een alternatief smeermiddel in staat was om de levensduur van de machines te verlengen.

Aanbeveling
Na een nauwkeurig onderzoek en analyse van de machineonderdelen raadden de ExxonMobil technici aan om over te stappen op het smeermiddel Mobil DTE 10 ExcelTM 46 hydraulische olie. Dit smeermiddel is samengesteld uit specifiek geselecteerde basisoliën en additieven waardoor de hydraulische olie in staat is om het systeem drie keer langer schoon te houden dan andere vergelijkbare smeermiddelen. Dit blijkt uit de MHFD test van ExxonMobil. Hiernaast wordt ook gezorgd voor een slijtagebescherming over een langere periode. ExxonMobil raadt ook aan om MobilServ Oil Analyses te implementeren om de status van de olie te monitoren.

Resultaat
Nu er overgestapt is op de Mobil DTE 10 Excel 46 heeft het onderhoudspersoneel de verversingstermijnen kunnen verdubbelen, tot over twee jaar. Verder waren er tijdens de garantieperiode geen problemen met de Servo kleppen, terwijl de MobilServ Analyse bevestigde dat de Mobil DTE 10 Excel 46 uitermate geschikt is voor continue gebruik. Volgens schattingen van het bedrijf zijn de jaarlijkse besparingen door dit project ongeveer USD $5,300 en wordt tevens de productiebetrouwbaarheid verhoogd.

De product prestaties van de Mobil DTE 10 Excel 46, samen met de expertise van de lokale ExxonMobil technici en de MobilServ Olie Analyse helpen bij het verbeteren van de potentiele klantproductiviteit.

Technische details:
Amada Turret Punch Press, VIPROS 2510K ModelMobil DTE 10 Excel 46
Spray Technics
Uttar Pradesh, India

Zie voor originele bericht deze link.