Een brandstof die u kan helpen met het verlagen van uw MKI waarden, CO2 uitstoot en stikstofuistoot? Beter bekend als HVO of renewable diesel, of misschien als CO2 Saving Diesel. Eerst iets meer achtergrond, HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. HVO is een echte dieselvervanger. Deze renewable diesel heeft als basis afval, restmateriaal, cellulose of gebruikt frituurvet.

Hernieuwbaar en duurzaam

Aangezien CO2 Saving Diesel gemaakt wordt van de hierboven genoemde afvalstromen is het product 100% hernieuwbaar en duurzaam. Het kan dus uitstekend ingezet worden bij een transporteur die op zoek is naar duurzame oplossingen in zijn logistieke kanaal. Daarnaast heeft het product nog een aantal voordelen die u als ondernemer vandaag de dag kunnen helpen bij uw bedrijfsvoering.

Vraag direct een offerte op voor HVO brandstof

HVO-Offerte aanvraag

Wilt u meer weten? Kies hieronder

HVO Renewable diesel MKI waarden verlagen 2
Stikstofreductie 2
HVO Renewable diesel CO2 uitstoot besparing
HVO Renewable diesel circulair
HVO Renewable diesel MKI waarden verlagen

MKI Waarden en HVO

De term MKI (Milieu Kosten Indicatoren) wordt veel gebruikt in aanbestedingen van de overheid. Met MKI waarden kan de totale levenscyclus van een project of bouwopdracht in kaart gebracht worden. Dit wordt wel LCA (Levens Cyclus Analyse) genoemd. Elk onderdeel in een bouwproject heeft een MKI waarde. Gecombineerd zorgen deze MKI waarden voor de totale MKI waarde van een project. Deze waarde geeft de totale milieu-impact van dit project weer. HVO of Renewable Diesel kan erg voordelig zijn voor uw aanbesteding.

Bij aanbestedingen waar MKI een rol speelt wordt naast de opdrachtsom ook de totale MKI waarde van het project vergeleken. Op deze manier wordt het vergelijk niet beperkt tot geld, en kan een inschrijver zich op meerdere gebieden onderscheiden.

Opbouw MKI waarde

MKI is te verdelen in 13 verschillende onderdelen. Aspecten die onder andere een rol spelen zijn CO2 uitstoot reductie, fijnstofuitstoot reduct, humane toxiciteit en meer. Op deze manier wordt er een heel breed vergelijk gemaakt tussen verschillende inschrijvers.

REALISEER EEN MKI WAARDE OP BRANDSTOF DIE

67% LAGER

LIGT DAN EEN INSCHRIJVING MET FOSSIELE DIESEL.

Nieuwsgierig naar uw nieuwe MKI waarde?

HVO-MKI aanvraag

BEHAAL EEN CO2 UISTOOT DIE

>89% LAGER

IS DAN BIJ GEBRUIK VAN FOSSIELE DIESEL.

Waarom zou ik dit moeten gebruiken?

HVO-CO2 aanvraag
HVO Renewable diesel CO2 uitstoot besparing

CO2 besparing en HVO

HVO is een renewable diesel. Wat wordt daar mee bedoeld? Deze renewable diesel heeft als basis afval, restmateriaal, cellulose of gebruikt frituurvet. De verzamelnaam voor deze afvalstromen is biomassa. Omdat CO2 Saving Diesel gemaakt wordt van deze afvalproducten kan een enorme CO2 uitstoot gerealiseerd worden. Deze reductie in uitstoot is afhankelijk van de blend waarop men rijdt.

Hernieuwbaar en duurzaam

BIj een lage blend is al een CO2 besparing van 17% mogelijk! De hoogste blend realiseert zelfs een CO2 uitstoot reductie van meer dan 89%. Aangezien HVO gemaakt wordt van de hierboven genoemde afvalstromen is het product 100% hernieuwbaar en duurzaam. Het kan dus uitstekend ingezet worden bij een transporteur die op zoek is naar duurzame oplossingen in zijn logistieke kanaal.

HVO Renewable diesel stikstofuitstoot verlagen

Stikstofuitstoot en HVO

Stikstof, een heet hangijzer. Zeker op dit moment. Grote bouwprojecten liggen stil door het ontbreken van duidelijke normen en beleid. Mogelijk dat u toch al verder kunt werken? Er zijn namelijk oplossingen die direct ingezet kunnen worden. HVO, of ook wel bekend als CO2 Saving Diesel, kan direct gebruikt worden in een groot gedeelte van uw materieel. Het product kan in de huidige dieselinfrastructuur gewoon gebruikt worden.

Verstopte filters?

Nog een voordeel van dit product. Op het moment dat u dit product gebruikt in uw machines zal het verstoppen van uw filter in de winter niet meer voorkomen. Dit komt door de hogere kwaliteit van het product ten opzichte van fossiele diesel. Hierdoor blijft u dus gerust draaien en heeft u een 14-40% lagere stikstofuitstoot.

BEHAAL EEN STIKSTOFUITSTOOTREDUCTIE DIE

14-40% LAGER

LIGT DAN BIJ GEBRUIK VAN FOSSIELE DIESEL.

Nieuwsgierig naar uw nieuwe stikstofuitstoot?

HVO-Stikstof aanvraag

GEBRUIK RENEWABLE DIESEL DIE

100%

DUURZAAM EN HERNIEUWBAAR IS.

Nieuwsgierig naar uw nieuwe stikstofuitstoot?

HVO-Circulair aanvraag
HVO Renewable diesel circulair

Circulaire economie en HVO

Circulaire economie. Weer zo’n prachtige term. Zeker in de huidige discussies in bijvoorbeeld de landbouw. Boeren moeten starten met circulaire landbouw. Er worden steeds meer producten gerecycled, ook onderdeel van een circulaire economie.

Zo ook HVO of CO2 Saving Diesel. Dit product wordt, zoals hierboven al geschreven gemaakt uit afval. 100% van de grondstof van het product is bij het begin van het productieproces afval. Op deze manier wordt bijvoorbeeld afgewerkt frituurvet nog gebruikt om er kwalitatief hoogwaardige brandstof van te maken.

Eenvoudig toepasbaar

Het product is zonder aanpassingen aan het materieel bijna in alle machines te gebruiken. Dus in plaats van diesel, tankt u de volgende keer gewoon CO2 Saving Diesel. De kwaliteit van de brandstof is zelfs een stuk hoger.

Een ander voorbeeld van circulaire economie is van plastic olie maken.