CO2 Saving Diesel

Please accept statistics, marketing cookies to view this element.

Hydrotreated Vegetable Oil (HVO)

HVO-brandstof (Hydrotreated Vegetable Oil) is een synthetische brandstof die wordt gemaakt uit biomassa. Hiermee kunnen enorme hoeveelheden CO2 worden bespaard. De hoeveelheid hangt van de feedstock. Om deze brandstof te verkrijgen uit biomassa wordt de biomassa eerst vergast. Dit wordt ook wel Pyrolyse genoemd en in deze fase ontstaat synthetisch gas. De volgende stap in het proces is het synthese proces. Met behulp van een Fischer-Tropsch-achtige methode wordt wordt het gas omgezet naar vloeistof. Vandaar de naam HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Den Hartog b.v. kan verschillende feedstocks leveren.

Product Percentage HVO Percentage HQ Biofuel CO2 uitstoot reductie
WtW
CO2 uitstoot reductie
TtW
Kwaliteit
CO2 Saving Diesel 10 10% 0% 9% 10% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 10+ 10% 7% 15% 17% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 20 20% 0% 18% 20% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 20+ 20% 7% 24% 27% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 30 30% 0% 27% 30% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 30+ 30% 7% 33% 37% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 50 50% 0% 45% 50% ISCC en EN15940
CO2 Saving Diesel 50+ 50% 7% 51% 57% ISCC en EN15940
CO2 Saving Diesel 100 100% 0% 89% 100% ISCC en EN15940

HVO Hydrrotreated Vegetable Oil co2 saving diesel

Fijnstof (PM) reductie
10% – 34%*

*Afhankelijk van blend en motortype

HVO Hydrrotreated Vegetable Oil co2 saving diesel

NOx reductie
14% – 40%*

*Afhankelijk van blend en motortype

HVO Hydrrotreated Vegetable Oil co2 saving diesel

Zwaveluitstoot reductie
>99%

Bron: https://co2emissiefactoren.nl/

Platform Duurzame Biobrandstoffen

HVO Hydrrotreated Vegetable Oil co2 saving diesel

Den Hartog B.V. is onderdeel van het Platform Duurzame Biobrandstoffen. Dit platform ambieert voor Nederland een koploperspositie in het decarboniseren van brandstoffen in verschillende transportsectoren.

ISCC gecertificeerd

HVO Hydrrotreated Vegetable Oil co2 saving dieselISCC is een certificatieschema voor het aantoonbaar beheren van duurzame biomassa. Dit certificatieschema is gebaseerd op de Renewable Energy Directive 2009/28/EG. Den Hartog is ook ISCC gecertificeerd en wordt jaarlijks geaudit door SGS. Lees het ISCC certificaat door.

Fabrikants goedkeuringen HVO
Verschil tussen HVO en GTL
Waarom HVO voor Euro VI?

HVO (EN15940) of EN590

Den Hartog verkoopt deze unieke brandstof onder de naam: CO2 Saving Diesel. De pure variant wordt verkocht onder de merknaam CO2 Saving Diesel 100. Hiermee kan 89% tot 100% worden bespaart op de CO2 emissie. Deze pure variant voldoet aan de EN15940 normering.

  • CO2 Saving Diesel 100 (voldoet aan EN15940 norm)

Het grote voordeel van is dat het perfect mengbaar is met Diesel. Den Hartog biedt daarom verschillende blends aan. De meest gangbare blends zijn:

  • CO2 Saving Diesel 10 (voldoet aan EN590 norm)
  • CO2 Saving Diesel 20 (voldoet aan EN590 norm)
  • CO2 Saving Diesel 30 (voldoet aan EN590 norm)

Hoe hoger het percentage biodiesel hoe hoger de CO2 besparing.

Geïnteresseerd in de productbladen? Vraag deze op via info@denhartogbv.com.

GTL (Gas-to-Liquid)

Naast HVO heeft Den Hartog b.v. ook de beschikking over GTL. GTL staat voor Gas-to-liquid en kan ook gebruikt worden als brandstof. Zowel GTL als HVO zijn synthetische brandstoffen, alleen wordt er bij GTL gebruik gemaakt van een andere basisgrondstof dan bij HVO. Het grootste verschil tussen de CO2 Saving Diesel en GTL is daarom ook de CO2 besparing. Hoewel GTL geschaard wordt onder de “nieuwe” of alternatieve brandstoffen is dit geen biobrandstof te noemen. GTL bespaart namelijk geen enkele CO2 emissie.

Wel is het een schone synthetische brandstof. Ook is het product te gebruiken in vrijwel alle dieselmotoren. Tot slot is het product ook goedkoper dan HVO. Echter, het bespaart geen CO2 uitstoot. Daarom heeft het niet de voordelen die op deze pagina over CO2 Saving Diesel verteld worden.

Milieubesparing van CO2 Saving Diesel

Biomass-to-liquid bevat zeer weinig zwaveldeeltjes en aromaten. Hierdoor worden fijnstof uitstoot verlaagd en zwaveluitstoot zelfs terug gebracht tot bijna 0 gr/km.

Doordat biomassa gebruikt wordt bij de productie van biodiesel is het mogelijk om van 89% tot 100% CO2-uitstoot te besparen.

Lees hier wat de mogelijkheden zijn voor uw machinepark.

Achtergrond biobrandstof en biodiesel

Biobrandstof bestaat al langer in een andere vorm dan Hydrotreated Vegetable oil. Zogenaamd “Fame” is de voorloper geweest van HVO. Fame heeft echter de reputatieoliefilters te vervuilen. HVO-biobrandstof heeft dit nadeel niet.

Door de vergassing in het Fischer-Tropsch-achtige proces is biodiesel erg schoon. Hierdoor zorgt biodiesel niet voor de gevreesde opstoppingen van filters.

Renewable diesel

Renewable diesel HVO Biodiesel geschikt voor uw personenwagenHierboven wordt veel verteld over HVO. HVO is een renewable diesel. Lees hier meer over de renewable diesel en de invloed op het milieu.

Biobrandstof uit algen

biobrandstof uit algen biobrandstoffen besparen van CO2Biobrandstof uit algen kan gezien worden als de derde generatie Biobrandstoffen. Algen worden dan speciaal ontwikkeld voor biobrandstof. Ten opzichte van voedselgewassen bevatten algen als biomassa grote voordelen.

Biokerosine uit algen

biokerosineIn 2025 moeten 1 miljard passagiers gevlogen hebben op een mix van biobrandstof en conventionele brandstof. De toekomst met biokerosine zal zorgen voor een verlaagde emissie uitstoot.

Bio benzine E85 CO2FuEL e85

Ethanol E85 – Biobenzine

Naast biodiesel is het ook mogelijk ethanol e85 te kopen bij Den Hartog. In Nederland voornamelijk bekend in de racerij, in het buitenland ook echt gangbaar in gebruik, de bio-benzine.

De opkomst van blauwe diesel

Biobrandstof blauwe dieselNaast elektrische auto’s en vrachtwagens is ook de biodiesel in opkomst. Bij verschillende tankstations in Nederland is het mogelijk om zogenaamde blauwe diesel te tanken.