Overheid en aanbestedingen

Overheid – Trends

Hieronder leest u over de trends waarmee de overheid en overheden vandaag de dag te maken krijgen op het gebied van brandstoffen en smeermiddelen, maar ook in het algemeen.

  • CO2 prestatie ladder
  • Duurzame alternatieven met brandstof
  • Optimalisatie van smeerolieassortiment
  • CO2 besparende brandstof

Lees hieronder verder over de verschillende intiatieven. En wat betekenen deze voor u? Maar nog veel belangrijker, hoe kunt u uw voordeel hiermee doen?

CO2 Saving Diesel voor overheid

CO2 Saving Diesel tanken

Naast een besparing van CO2 doormiddel van synthetische motorolie, is het ook mogelijk om CO2 te besparen door het gebruik van biologische brandstof. Met HVO is het mogelijk om tot 90% CO2 te besparen. Tevens is het mogelijk om fijnstof, stikstofuitstoot te besparen. En door een aantrekkelijke MKI Waarden enorm interessant om in te zetten bij een overheidsaanbesteding.

Tweede generatie biobrandstof

CO2 Saving Diesel is een tweede generatie biobrandstof. Het product wordt gemaakt van plantaardige afval of ook wel biomassa. Daardoor kan het product een grote CO2 uitstoot reductie realiseren. Deze biobrandstof is misschien beter bekend als Hydrotreated Vegetable Oil (HVO).

MKI Waarden overheid

Het product is puur te gebruiken. Daarnaast is het ook te gebruiken in een mengsel met normale diesel. Puur heeft het grote voordeel dat dan de meeste uitstoot (fijnstof, stikstof, zwavel en CO2) realiseert. Het voordeel van een mengsel is dat het nog in de normale dieselnorm EN590 valt, en een lagere blend is goedkoper. Dit product is vanwege de reductie op CO2-, fijnstof-, stikstof en zwaveluitstoot erg interessant bij overheidsaanbestedingen. In deze aanbestedingen wordt vaak gewerkt met MKI waarden.

ISCC gecertificeerd

De CO2 besparing die met dit product gerealiseerd wordt, is door ISCC gemonitord en gecertificeerd. Allemaal volgens de Renewable Energy Directive van de Europese Commissie.

CO2 prestatieladder aanbestedingen bouwlogistiek logistiek in de bouw olie in de bouw

CO2 prestatieladder voor aanbestedingen

De CO2 prestatieladder speelt een prominente rol bij bedrijven in de bouwnijverheid. De voordelen bij het gebruik van deze ladder zijn erg groot. Wat betekent dit concreet voor u?

Green truck fuel

Green truck Fuel HVO biobrandstof

Doormiddel van zero emission en low emission wil TLN de uitstoot van vrachtverkeer terug dringen. Dit wordt gedaan met biobrandstoffen en staat bekend als Green Truck Fuel.

Waterschap de Dommel optimaliseert olievoorraad

blankWaterschap de Dommel heeft door gebruik van synthetische smeermiddelen het aantal smeermiddelen in de voorraad teruggedrongen van 18 soorten vetten en oliën naar 10 soorten vetten en oliën.

SNB rijdt op CO2 Saving Diesel 100

Duurzamer transport SNB HVO dieselSlibverwerking Noord Brabant is druk met de transitie van normale diesel, naar HVO, CO2 Saving Diesel. SNB is een voorloper op het gebied van duurzame alternatieven en rijdt al op 100% HVO!