Olie voor scheepswerven – Scheepsbouw

Scheepswerven scheepswerf scheepsbouw

Scheepswerven – Scheepsbouw

De scheepsbouw heeft te maken met verschillende ontwikkelingen. Een belangrijke ontwikkeling is bijvoorbeeld de olieprijs. Wanneer de olieprijs laag is investeren oliemaatschappijen minder in het opboren van olie. Dit heeft direct invloed op de offshore bedrijven die schepen laten maken bij scheepswerven.

Scheepswerven die zich richten op het bouwen van grote jachten en zeilschepen hebben baat bij het huidige economische klimaat. Grote klanten laten grote jachten bouwen bij bijvoorbeeld Oceanco in Hardinxveld-Giessendam,

Uiteraard speelt er voor de scheepsbouw ook veel op het gebied van emissies. Hierover leest u in onderstaande bericht meer.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn regelmatig te vinden op scheepswerven. Hierdoor houden wij ontwikkelingen in de gaten en kunnen wij u adviseren op het gebied van smering.

Nieuwbouw schepen kunnen wij afvullen met het door u gewenste product. Ook na een revisie kunnen wij uw schip voorzien van de gewenste olie en brandstof.

Heeft u een nieuw schip of een schip in aanbouw? Laat u adviseren door middel van een smeerschema, speciaal gemaakt voor uw schip.

Heeft u interesse?

Emissie eisen scheepsbouw

In de scheepswerf MobilAankomende jaren gaat er weer veel veranderen in de emissie eisen voor de binnenvaart. Op 1 januari 2019 en 1 januari 2020 worden er nieuwe emissie eisen gesteld aan nieuwe aangeschaft hoofd en hulpmotoren.

CO2 Saving Diesel

CO2 Saving Diesel tanken

Naast een besparing van CO2 doormiddel van synthetische motorolie, is het ook mogelijk om CO2 te besparen door het gebruik van biologische brandstof. Met BTL (HVO) is het mogelijk om tot 90% CO2 te besparen. Tevens is het mogelijk om fijnstof, stikstofuitstoot te besparen.