Baggersector – Baggeren

bagger baggeren baggerbedrijven smeermiddelen

Baggerbedrijven – Trends

In de wereldwijde baggersector zijn Nederlandse bedrijven oververtegenwoordigd. Bedrijven als IHC, Damen en Boskalis zijn wereldwijd bekende bedrijven. Zij voeren ook wereldwijd grote projecten uit. Echter ook andere baggerbedrijven als Reimerswaal Dredging en Baggerbedrijf de Boer zijn groot in de baggerwereld.

Waar krijgen deze baggerbedrijven vandaag de dag mee te maken? Wat zijn trends in de baggersector?

  • CO2 prestatieladder
  • Schommelende olieprijzen

Lees hieronder verder over de verschillende trends. En wat betekenen deze voor u? Maar nog veel belangrijker, hoe kunt u uw voordeel hiermee doen?

Smeermiddelen voor uw baggerschip

Olie en vet voor in de baggersector. Wat kan u het beste gebruiken in uw baggervloot?

Mobilgard

De Mobilgard is een range producten speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart en de baggersector. Afhankelijk van uw toepassing kan de product range toegepast worden op uw schip. Van keerkoppeling en generatorset, tot hoofdmotoren en de voortstuwing.

Mobil Grease

De Mobil Grease serie kunt u gebruiken om uw motoren en andere toepassingen te smeren met vet. Voor elke toepassing kunnen wij u helpen aan het juiste vet. Neem als voorbeeld de Mobil Grease XHP 222.

Bent u op zoek naar een smeerschema? Laat hieronder uw gegevens achter, geef aan voor welke toepassing u een smeerschema wil.

CO2 prestatieladder

De CO2 prestatieladder speelt een prominente rol bij bedrijven in de bouwnijverheid. De voordelen bij het gebruik van deze ladder zijn erg groot.

Schommelende olieprijzen

Olievat stijgende olieprijs

De prijs voor een vat olie schommelt continue. Wanneer de olieprijs “hoog” of “laag” is heeft dit een grote invloed op de verschillende baggerbedrijven die actief zijn in de baggersector. Lees hier verder.

CO2 Saving Diesel

CO2 Saving Diesel tanken

Naast een besparing van CO2 doormiddel van synthetische motorolie, is het ook mogelijk om CO2 te besparen door het gebruik van biologische brandstof. Met BTL (HVO) is het mogelijk om tot 90% CO2 te besparen. Tevens is het mogelijk om fijnstof, stikstofuitstoot te besparen.