Het containerschip Caronia van Heuvelman uit Gorinchem wordt voortgestuwd door 2 ABC Motoren type 6MDZC. Deze motoren hebben inmiddels meer dan 40.000 uur gedraaid, zonder revisie. Vanaf de ingebruikname draaien deze motoren op een conventionele minerale SAE 30 motorolie. De motoren draaien 4.000 uur per jaar en met een minimaal verbruik. Het advies is om met Mobilgard ADL 30 te proberen de motoren te reinigen.

Aanvraag ook een schone motor Caronia

Ook een schone motor?

Krijg gratis en persoonlijk advies over uw scheepsmotoren

Mobilgard ADL 30 geadviseerd

Met deze conventionele minerale SAE 30 motorolie bleek er sprake te zijn van roetopbouw en werden de motoren inwendig zwart, met kans op slijtage tot gevolg. Vanaf januari 2018 is daarom op advies van Den Hartog BV overgeschakeld op Mobilgard ADL 30. Dit is een anti-lak olie met een sterk reinigend vermogen, specifiek doorontwikkeld voor medium-speed motoren in de marine.

Bewijsmateriaal

In januari 2018 en juni 2019 zijn er foto’s gemaakt van de motoren van de MCS Caronia. Deze foto’s vormen direct het duidelijke bewijs van het groot reinigend vermogen van deze SAE 30 anti-lak olie. Door het schoonhouden van de motor zal er minder interne slijtage optreden waardoor onderhoudsmomenten zoals revisie langer kunnen worden uitgesteld. Familie Heuvelman geeft aan zeer tevreden te zijn met dit product.

Situatie 1 Vies

Mobilgard ADL 30 Caronia
Mobilgard ADL 30 Caronia
Mobilgard ADL 30 Caronia

Situatie 2 Schoon

Mobilgard ADL 30 Caronia
Mobilgard ADL 30 Caronia

Aanbeveling

Op basis van de motorinspecties van januari 2018 en juni 2019 is het advies van Den Hartog BV aan familie Heuvelman  het gebruik van Mobilgard ADL 30 in de ABC motoren voort te zetten, omdat deze olie de motoren goed schoon houdt.