Procesindustrie

Mobil Grease Mobil Delvac Mobil agri agrarische sector

Procesindustrie – Trends

Hieronder leest u over de trends waarmee bedrijven actief in de procesindustrie vandaag de dag te maken krijgen op het gebied van olie, maar ook in het algemeen. De procesindustrie is een brede branche, met verschillende specialisaties. ExxonMobil komt ook uit de chemische procesindustrie.

  • Wat gaat LNG betekenen in de toekomst?
  • Impact van olie- en gasprijs is zeer hoog

Lees hieronder verder over de verschillende trends. En wat betekenen deze voor u? Maar nog veel belangrijker, hoe kunt u uw voordeel hiermee doen?

Olie voor de industrie

De industrie is een veeleisende sector. Zo wordt de papierfabriek door olieproducenten gezien als de ultieme testfabriek voor hun smeermiddelen. Hoge temperaturen en vochtige omstandigheden vereisen het maximale van de olie of van het vet. Als Den Hartog en ExxonMobil zijn wij goed vertegenwoordigd binnen de papierbranche.

Olie voor de industrie zijn voornamelijk tandwielkast en hydraulische oliën. De beste oliën van Mobil zijn de zogenaamde SHC oliën en vetten.

De Mobil SHC 600 serie of Mobil SHC Gear serie zijn producten die tegen hoge temperaturen kunnen en een uitstekende oxidatiestabiliteit hebben.

De Mobil SHC Polyrex serie is een vet wat eigenlijk alle andere vetten zou kunnen vervangen. Deze producten zijn sterk, kunnen tegen hoge temperaturen en kunnen veel verschillende toepassingen smeren.

Mobil DTE 10 Excel serie

Mobil DTE 10 Excel serie bestaat uit zinkvrije hydraulische oliën die specifiek ontworpen zijn voor zwaar belaste industriële hydraulische systemen. Lees hier verder over de Mobil DTE 10 Excel.

Kun je echt 30% energie besparen?

Alligator plastics energy auditGrote spuitgietbedrijven zijn vaak op naar mogelijkheden om zo efficiënt als mogelijk om te gaan met hun energie. Om dit te doen kunnen wij u helpen verder te kijken dan alleen de smeermiddelen.

Invloed van olieprijs hoog in procesindustrie

Olievat stijgende olieprijsDe invloed van de olie- en gasprijs op allerlei verschillende branches is enorm. Zo hebben transportondernemingen te maken met fluctuaties in brandstofprijs, loopt de prijs van kunststof op als olie duurder wordt en lijden vliegtuigmaatschappijen verlies.

LNG vraag zal groeienLNG in onze toekomst

LNG, Liquefied Natural Gas, is een belangrijke energiebron. Hoewel in Nederland dit product uit gratie raakt, is de verwachting, voornamelijk door groei in Azië, dat het gebruik van LNG exponentieel zal toenemen tot en met 2040 en 25% van energiebehoefte zal voorzien.

De betonindustrie

Betonindustrie

De betonbranche maakt onderdeel uit van de procesindustrie. Een branche waarin veel stappen worden genomen om tot beton te komen. Dit zijn stappen waarbij water gebruikt. Stappen met enorm hoge temperaturen. Alleen synthetische smeermiddelen kunnen het proces dan smeren. Klik voor het hele proces.

Energie besparen met spuitgietmachines

Een volledige map om uw energieverbruik binnen uw fabriek in kaart te brengen. Kunt u nog energie besparen rondom uw spuitgietmachines? Waarom zou u een audit doen om hierachter te komen? Lees hier de een roadmap naar energiebesparing en bespaar energiekosten!