Voedselveilige smeermiddelen Mobil SHC Grease 462 PF

Voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie zijn voedselveilige smeermiddelen van groot belang. Over het algemeen heeft olie of brandstof de reputatie gevaarlijk, chemisch, brandbaar of  in ieder geval “slecht” te zijn.  Dit komt gedeeltelijk door de termen MOSH en MOAH. Door MOSH en MOAH zijn er voedselveilige olie voedselveilig vet ontwikkeld. Lees hieronder verder over MOSH en MOAH.

Zo is voedselveilige olie, veelal speciaal ontwikkeld, voor processen waarbij voedsel geproduceerd of verpakt wordt. Ook deze productiebedrijven draaien met machines die olie gebruiken. Speciaal voor deze bedrijven zijn er voedselveilige smeermiddelen ontwikkeld.

Om te bepalen of smeermiddelen daadwerkelijk voedselveilig zijn wordt er gekeken naar verschillende goedkeuringen en instanties. Hierover kan u hieronder meer lezen. Voorbeelden zijn NSF H1 of FDA.

Offerte voor voedselveilig smeren

Alles over voedselveilige smeermiddelen

NSF H1

In de eerste plaats NSF International. NSF heeft de NSF H1 goedkeuring. Producten met deze goedkeuring worden wereldwijd herkend als voedselveilige smeermiddelen. Producten van Mobil met het NSF H1 certificaat zijn de Mobil SHC Cibus en Mobil Grease FM. Wereldwijd ontwikkeld NSF veiligheidsstandaarden. Een onderdeel daarvan is uiteraard de smeermiddelen die gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie. Lees hier meer over NSF of over het NSF H1 goedkeur.

FDA

In de tweede plaats de FDA, dit is de Food and Drug Administration. Een agentschap van de federale overheid van de verenigde staten. Dit is een instelling die de kwaliteit van voedsel en medicijnen in brede zin controleert. De FDA moet ervoor zorgen dat de regels in de Public Health Service Act nageleefd worden. Voor de olie hanteert de FDA de volgende goedkeuring: FDA 21CFR 178.3570. Deze goedkeuring is voor incidenteel contact met voedingsmiddelen.

HACCP

HACCP is een afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie is deze checklist verplicht en zij dienen deze na te leven.  Ook voedingsveilige smeermiddelen zijn van groot belang voor de voedingsmiddelenindustrie.

MOSH en MOAH

MOSH en MOAH koolwaterstoffen 2Laatste tijd zijn MOSH en MOAH erg in het nieuws, en dan voornamelijk negatief. Wat zijn MOSH en MOAH eigenlijk? Wat is hun invloed? En voorkomen voedselveilige olie en voedselveilig vet alle problemen die met MOSH en MOAH ervaren worden?

Voor u ontzorgen!

Mobil 1 Autodealers Multi-merken olieNaast voedselveilige smeermiddelen kunnen wij u ook andere industriële oliën leveren. Voor industriële vetten kunt u ook bij ons terecht. Ook met biobrandstoffen kunnen wij u helpen.

Kosher, Halal of allergenen

De producten van Mobil met het NSF H1 keurmerk hebben ook verschillende Halal en Kosher certificaten. Ook kunt u hier een allergenen statement downloaden. Welke producten bevatten zjin goedgekeurd volgens deze certificaten?

Meer informatie over voedselveilig smeren in uw fabriek