Olie voor de industrie

Injection Moulding

Gesmeerde processen

Een van de sterkste markttakken waar wij vertegenwoordigd zijn is in de industrie. Onder de industrie worden een aantal verschillende branches verstaan. Het gaat dan om de energiebranche, de papierbranche, procesindustrie en de voedingsmiddelenindustrie. Hieronder vindt u kort uitgelegd wat wij voor u per branche kunnen betekenen. Ook kunt u doorklikken naar de pagina die specifiek bij uw branche past.

Fabrieken binnen de industrie opereren vaak onder zware omstandigheden. Juist deze omstandigheden laten zien waar de smeermiddelen van Mobil toe in staat zijn.

Olie voor de industrie

De industrie is een veeleisende sector. Zo wordt de papierfabriek door olieproducenten gezien als de ultieme testfabriek voor hun smeermiddelen. Hoge temperaturen en vochtige omstandigheden vereisen het maximale van de olie of van het vet. Als Den Hartog en ExxonMobil zijn wij goed vertegenwoordigd binnen de papierbranche.

Olie voor de industrie zijn voornamelijk tandwielkast en hydraulische oliën. De beste oliën van Mobil zijn de zogenaamde SHC oliën en vetten.

De Mobil SHC 600 serie of Mobil SHC Gear serie zijn producten die tegen hoge temperaturen kunnen en een uitstekende oxidatiestabiliteit hebben.

De Mobil SHC Polyrex serie is een vet wat eigenlijk alle andere vetten zou kunnen vervangen. Deze producten zijn sterk, kunnen tegen hoge temperaturen en kunnen veel verschillende toepassingen smeren.

Mobil DTE 10 Excel serie succesMobil DTE 10 Excel serie

Mobil DTE 10 Excel serie bestaat uit zinkvrije hydraulische oliën die specifiek ontworpen zijn voor zwaar belaste industriële hydraulische systemen. Lees hier verder over de Mobil DTE 10 Excel.

Tandwielkastolie

Tandwielkasten doen zich voor in vele vormen en maten. Tandwieloverbrengingen in die tandwielkasten doen zich ook voor in vele soorten en maten. Zo heb je de normale overbrenging, twee tandwielen van verschillende grootte, in lijn. Er zijn wormwieloverbrengingen, kettingoverbrengingen, een cardanoverbrenging en nog een aantal overbrengingen. De overbrengingen bevinden zich in een tandwielkast, maar ook daarbuiten. Om deze overbrengingen te smeren, de juiste smeerfilm te krijgen en daardoor te beschermen tegen slijtage, wordt gebruik gemaakt van tandwielkastolie.

Energiebranche

Energie Energiemarkt energiebehoefteBinnen de energiebranche bevinden zich verschillende soorten bedrijven. Zo kunnen energiereuzen als NUON en Eneco hier onder geschaard worden. Maar ook de leverancier van de Mobil olie, ExxonMobil is een energiebedrijf.

Papierbranche

Papier industrie Papiersector papierfabriek

De papierbranche is een specifieke tak in de industrie. Zo is er in Nederland een beperkte aantal papierfabrieken die allemaal onderdeel uit maken van de VPN. Smeren van papiermachines vraagt veel van olie en vet. Daarom is dit een focus markt van ExxonMobil.

Procesindustrie

Cement industrie Proces industrie MobilDe procesindustrie is net als de energiebranche ook een vrij brede branche. Grote fabrieken zoals spuitgietfabrieken of productiebedrijven vallen in deze tak. Ook hier wordt gebruik gemaakt van grote machines die gesmeerd moeten worden.

Voedingsmiddelenindustrie

Voedingsmiddelenindustrie voedselveiligDe voedingsmiddelenindustrie is de laatste grote tak in de industriebranche. Deze fabrieken en bedrijven werken in of met voedingsmiddelen en vragen daarom speciale veiligheidseisen van hun leveranciers en de producten die zij gebruiken.