Trainingsaanbod

Het kennisniveau bij uw personeel verder ontwikkelen? Dat kun nu op een eenvoudige, laagdrempelige manier.

Vanuit Den Hartog bieden wij u verschillende soorten trainingen aan. Dat gaat over technische trainingen: gericht op techniek van motoren, systemen en smeermiddelen. Maar ook een training over brandstoffen: verschillen in brandstoffen en belang van keuze voor de juiste brandstoffen. Dat is allemaal techniek.

We kunnen u ook trainingen over tenders en aanbestedingen aanbieden. Hoe schrijft u de winnende aanbesteding? Wat is MKI? Hoe vind ik een lage MKI? Het kan ook gaan over olieanalyses, waarom zijn oliemonster belangrijk? Hoe voer ik ze goed uit? Hoe kan ik die eenvoudig verwerken?

Of, kan ik mogelijk mijn commerciële vaardigheden in mijn organisatie verbeteren door middel van een commerciële training?

Technische training over smeermiddelen 3.jpg
Commerciële training over smeermiddelen 4

Technische trainingen

Oliemonsters en analyses

MobilServ Training waarom oliemonsters en hoe te nemen 2

Het nemen van oliemonsters kan van groot belang zijn. Olieanalyses zijn interessant voor kritieke toepassingen in uw bedrijfsproces. Bijvoorbeeld een motor van een binnenvaartschip. Met behulp van olieanalyses is het ook mogelijk om standtijdverlenging te realiseren.

Branche: Industrie, Marine; Duur: 2:21; Taal: Nederlands

Volgen

Energy Audit – Bespaar 30% energiekosten!

Energy Audit bespaar 30% aan energiekosten

Spuitgietbedrijven hebben te maken met enorme kosten voor energieverbruik. Vaak zijn de bedrijven ook heel erg bezig met de mogelijke besparingen op dit vlak. Ondanks dit bleek het toch mogelijk een besparing van 30% te realiseren op energieverbruik!

Branche: Industrie; Duur: 5:03; Taal: Engels

Volgen
Gepersonaliseerde technische training aanvragen

Commerciële trainingen

Mobil Aerosols

blank

Maakt u veel gebruik van spuitbussen aan de productielijn? Kettingen insmeren, lagers invetten of op een andere manier? Sinds enkele maanden hebben wij ook spuitbussen beschikbaar, zowel voedselveilig als voor “normaal” gebruik.

Branche: Industrie; Duur: 18:35; Taal: Nederlands

Volgen
Gepersonaliseerde commerciële training aanvragen

Smeertechnische trainingen

Waarom olie en smering?

Waarom olie en smering

Het basisprincipe van smering, waarom hebben we die olie nu nodig? Er zijn enkele redenen om olie te gebruiken. De eerste is wel dat uw machine anders helemaal niet draaien kan, wat toch van wezenlijk belang is. Het hoofddoel!

Branche: Industrie; Duur: 1:40; Taal: Engels

Volgen

Synthetisch vs. Minerale olie

Synthetisch versus mineraal 2

Soms wordt in een machine een synthetische olie wordt voorgeschreven. De andere keer is het minerale olie. Wat is het verschil? Waar komt dat verschil vandaan? Er zijn zeker verschillen. bekijk de video en leer het verschil!

Branche: Industrie; Duur: 1:28; Taal: Engels

Volgen

Oxidatie stabiliteit van olie

Oxidatie stabiliteit 2

Oxidatitie stabiliteit van olie verteld iets over de kracht van een olie om water, lucht of andere deeltjes uit de olie te verwijderen. Hoe beter een olie dit kan, hoe langer de olie mee kan. Zeker bij hydraulische oliën van groot belang!

Branche: Industrie; Duur: 1:40; Taal: Engels

Volgen

Synthetische olie bij zware belasting

inzet van synthetische basisolie bij heavy duty

Bij heavy duty toepassingen wordt vaak extra gevraagd van machinery. En dus ook van de smeerolie. Hogere temperaturen, zwaardere (schok)belasting vergen veel van olie. Het is dan raadzaam om een synthetisch product te gaan gebruiken.

Branche: Industrie; Duur: 1:44; Taal: Engels

Volgen

Olie en schuimvorming

Schuimvorming in de olie

Heeft u weleens last van schuimvorming? Dit kan optreden als de olie vervuilt is. De olie kan dan niet zo goed zijn werk doen als het zou moeten doen. Is daar wat aan te doen? Kan er nog verschil zitten in olie?

Branche: Industrie; Duur: 1:22; Taal: Engels

Volgen

Samenstelling van smeerolie

Samenstelling van smeerolie

De samenstelling van smeerolie bestaat voor 75-99% uit basisolie. De eigenschappen van de basisolie bepalen dus voor een groot gedeelte de kwaliteit van de uiteindelijke smeerolie. Waar zou u voor kiezen?

Branche: Industrie; Duur: 1:42; Taal: Engels

Volgen

Oxidatie stabiliteit van olie

Water in de olie

Smeeroliën hebben in de regel een hekel aan water. Als water bij olie komt eindigt het vaak niet goed voor de machine. Toch hebben oliën de mogelijkheid om water weg te werken. Kijk snel verder.

Branche: Industrie; Duur: 1:31; Taal: Engels

Volgen

Viscositeitsindex (VI)

Viscositeitsindex VI

Viscositeitsindex van olie is belangrijk! Hoe hoger de viscositeitsindex, hoe beter de olie inzetbaar is bij zeer uiteenlopende omstandigheden. Synthetische basisoliën hebben hier van zichzelf betere eigenschappen.

Branche: Industrie; Duur: 1:36; Taal: Engels

Volgen

Compatibiliteit met afdichtingen

Compatibiliteit met afdichtingen

Afdichtingen kunnen bestaan uit verschillende soorten materiaal. Bij kunststof en rubberen afdichtingen kan het zijn dat de olie die afdichtingen niet verdraagt. Kijk snel verder.

Branche: Industrie; Duur: 1:33; Taal: Engels

Volgen

Basisolie groepen

Basisolie groepen welke smaken zijn er

Smeerolie wordt gemaakt van basisolie en geselecteerde additieven. De 2 groepen samen maken het product. Welke soorten basisolie hebben we altijd? Een korte uitleg van het American Petroleum Institute (API).

Branche: Industrie; Duur: 1:45; Taal: Engels

Volgen