Om dit element te kunnen zien dient u marketing cookies te accepteren. Verander uw instellingen en herlaad deze pagina.

Vraagt u zich weleens af: welke motorolie moet er in mijn auto? Of welke transmissieolie mag er in de versnellingsbak van mijn vrachtwagen? Welke olie moet er in de hydrauliek van mijn tractor? Welk vet moet ik gebruiken voor mijn wiellagers? Hier kunt u het allemaal vinden.

Waarom motorolie in mijn auto?

Motorolie is van groot belang voor de juiste werking van uw voertuig. Zonder olie is de motor snel uitgedraaid. Motorolie zorgt in de eerste plaats voor bescherming van alle draaiende delen in de motor. Bij zowel warme temperatuur als koude temperatuur moet de olie voldoende bescherming bieden voor de motor. Als de motor start, en als de motor vol draait.

Selecteer de juiste motorolie

Zo heeft u wat informatie ingewonnen over motorolie en andere vloeistoffen in uw voertuig. Dan kunnen we de vraag beantwoorden: Welke olie in mijn auto? Heeft u een kenteken bij de hand? Dan kunt u hierboven met uw kenteken uw auto opzoeken. Heeft u een bestelwagen, vrachtwagen, tractor, of andere toepassing, maak gebruik van de mogelijkheid om te selecteren. Ook als u een personenwagen niet kunt vinden via kenteken, kunt u selecteren op merk, model en type. Eventueel kunt u ook zoeken met de zoekbalk hier rechtsboven.

Welke motorolie moet ik hebben