Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen in de productlijn van ExxonMobil. Een aantal artikelen worden niet meer gevoerd waarvoor wij u een alternatief presenteren. De Beacon 325 wordt vervangen door de Mobilgrease 33 of de Mobiltemp SHC 32. De Unirex S2 wordt vervangen door de Mobilith SHC 220, de Mobil SHC Polyrex 222 of de Mobil SHC Polyrex 102 EM.

De uiteindelijke aanbeveling hangt af van de toepassing waarin deze producten momenteel worden gebruikt. Om te bepalen wat de beste toepassing is kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon van Den Hartog B.V.

Huidig Mobil product Verpakking Aanbevolen alternatief***
Beacon 325 Alle verpakkingen (15,9 kg) Mobilgrease 33
Mobiltemp SHC 32 *
Unirex S2 Alle verpakkingen (15,9 kg) Mobilith SHC 220
Mobil SHC Polyrex 222
Mobil SHC Polyrex 102 EM **

Beacon 325 kan worden vervangen door Mobiltemp SHC 32 of Mobilgrease 33, afhankelijk van de toepassing. Net als Beacon 325 bieden zowel Mobiltemp SHC 32 als Mobilgrease 33 uitstekende lage temperatuur eigenschappen en de mogelijkheid om te werken in een breed temperatuurbereik.

Van Beacon 325 naar Mobilgrease 33

De verdikkings technologie voor Beacon 325 (Lithium zeep) en Mobilgrease 33 (Lithium complex zeep) zijn verenigbaar, zodat hierdoor het omzettingsproces wordt vergemakkelijkt.

* Overgang naar Mobiltemp SHC 32 vereist extra aandacht door de verschillende verdikkings technologie organische klei indikker (Bentoniet)

Van Unirex S2 naar Mobilith SHC 220 of Mobil SHC Polyrex 222

Unirex S2 kan worden vervangen door Mobilith SHC 220 of Mobil SHC Polyrex 222 of Mobil SHC Polyrex 102 EM, afhankelijk van de toepassing.

** Mobil SHC Polyrex 102 EM is een gloednieuw product dat later wordt geïntroduceerd. Over technische specificaties en verpakkingen wordt u geïnformeerd zodra dit product beschikbaar is.

Alle drie de voorgestelde vervangingen voor de Unirex S2 zorgen voor een oplossing voor toepassingen die op zeer hoge temperaturen lopen. Onze Mobil SHC Polyrex vetstoffen zijn de voornaamste aanbeveling voor extreem hoge temperaturen.

*** Bij mengen van verschillende vetten kunnen er, zeker bij langdurig contact, problemen ontstaan zoals olieafscheiding, verharding van het zeepskelet, blokkeren van leidingen etc. Sommige vetten zijn absoluut niet mengbaar, andere kunnen in een zekere mate worden gemengd. De in omloop zijnde mengtabellen dienen terughouden te worden gehanteerd, zeker in toepassingen waar niet frequent wordt nagesmeerd.

Mengbaarheid van vetten

Onderstaande tabel 1 weerspiegelt de compatibiliteit van het vet mengsel. Het moet worden gebruikt met de nodige zorgvuldigheid. Twee vetten die als “compatible” zijn vermeld vormen een laag risico bij vermenging wanneer in een kort tijdsbestek en bij milde werkomstandigheden toegepast.

Beacon 325 Unirex S2 Mobilgrease 33 Mobiltemp SHC 32 Mobilith SHC 220 Mobil SHC Polyrex 222 Mobil SHC Polyrex 102 EM

Als vetten als “onverenigbaar” zijn vermeld is de kans groot dat dit resulteert in verharding of olieafscheiding na korte tijd in de toepassing. Deze tabel is slechts een leidraad om te helpen bij het risicobeheer.

Vind hier de productbladen