Om de prestaties van de motoren te optimaliseren maakt Scania gebruik van de nieuwste beschikbare high performance motorolie technologieën. Na een lange testperiode is door Scania besloten de Scania LDF-4 goedkeuring toe te kennen aan de Mobil Delvac 1 LE 5W30.

Scania LDF-4

Omdat brandstofbesparing ook voor Scania steeds belangrijker wordt, vond Scania het tijd om een nieuwe goedkeuring voor hun motoren te ontwikkelen. Deze specificatie is ontwikkeld om een zelfde verversingstermijn te hanteren als nu gebruikelijk is. Ook is het olieverbruik gelijk aan het huidige olieverbruik van de LDF-3 goedgekeurde oliën. Met de nieuwe goedkeur kan het brandstofverbruik echter gereduceerd worden. Vanaf nu worden alle Scanias af fabriek afgevuld met de Scania LDF-4 goedgekeurde olie. De Mobil Delvac 1 LE 5W30 is de eerste motorolie die de Scania LDF-4 goedkeuring heeft gekregen.

De Scania LDF-4 specificatie is goedgekeurd voor de Scania D13 en D9 motoren van Euro I tot en met Euro VI. Een uitzondering op deze regel zijn de 8-cilinder motoren.

Mobil Delvac 1 LE 5W30

De Mobil Delvac 1 LE 5W30 is voor bijna alle vrachtwagens goedgekeurd. Dit betekend dat deze olie zeer breed inzetbaar is. Met één olie in uw werkplaats kunt u dus bijna al uw vrachtwagens smeren. Een uitzondering vormen de 8-cilinder motoren van Scania.

Fabrikantsgoedkeuringen Mobil Delvac 1 LE 5W30

De verdere lijst met fabrikantsgoedkeuring is lang. Veel vachtwagenfabrikanten zoals Volvo, Scania, Renault, Mercedes Benz en MAN hebben dit product goedgekeurd voor hun nieuwste vrachtwagenmotoren. Daarnaast is het product ook voor veel ACEA en API specificaties getest. Hieronder vindt u alle verschillende goedkeuringen op een rij.

Instanties

ACEA E9, ACEA E7,ACEA E6, ACEA E4

API CJ-4, API CI-4 Plus, API CI-4, API SN

JASO DH-2

Vrachtwagenfabrikanten

MB 235.28, MB 228.51, MB 228.31

MAN 3677, MAN 3477, MAN 3271-1

Volvo VDS-4, Volvo VDS-3

Mack EO-O Premium Plus

Renault Truck RLD-3, Renault Truck RLD-2

Scania LDF-4, Scania Low Ash

Ford WSS-M2C171-E

DAF Verlengde verversingen

Avtodisel YaMZ-6-12

Renault Truck RGD, Renault Truck RXD

Motorbouwers

Caterpillar ECF-3

Cummins CES 20081

Deutz DQC IV-10 LA

Detroit Fluid Specification 93K218

MTU Oliecategorie 3.1

Voith Retarder Oil Class B

Productinformatie over de Mobil Delvac 1 LE 5W-30 kunt u in het Nederlands en Engels vinden op onze productbladen website. Ook kunt u deze vinden op de website van ExxonMobil.

Mocht u vragen hebben over de LDF 4 specificatie neem dan contact op met ons.