Het is één van de meest succesvolle partnerships in de automobiel industrie; de samenwerking tussen Porsche en ExxonMobil. De samenwerking bestaat al 20 jaar. Beide partijen helpen elkaar in het onderzoeken en ontwikkelen van innovatieve motoroliën. Om dit 20 jarig jubileum te vieren hebben ExxonMobil en Porsche besloten nog 5 jaar samen verder te gaan. Het partnership is verlengd tot 2021.

“ExxonMobil is één van onze beste en meest belangrijke partners, niet alleen in motorsport maar ook in de ontwikkeling van onze productie motoren. Onze motoren worden allemaal afgevuld met Mobil 1” aldus Michael Steiner, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor Research en Development bij Porsche. “De laatste 20 jaar heeft ExxonMobil een significante bijdrage geleverd aan de geweldige prestaties van onze racewagens. Wij kijken uit naar de voortzetting van deze vertrouwde en succesvolle relatie.”

ExxonMobil ondersteunt Porsche op verschillende manieren. Voorbeelden hiervan zijn de LMP1 en GT race disciplines. Ook de 24 uur van Le Mans doen Porsche en ExxonMobil samen. Als kers op de taart is ExxonMobil ook de titelsponsor van de Porsche Mobil 1 Supercup, het vlaggenschip van Porsche in  racewedstrijden wereldwijd. De samenwerking gaat echter nog verder en omvat ook de Porsche Carrera Cups, samen met de GT3 Cup Challenge Middle East en de Porsche Sport Cup.

Volgens Frank-Steffen Walliser zorgen betrouwbare partners als ExxonMobil voor fantastische ondersteuning en zorgen zij ervoor dat Porsche met grote zekerheid kan bouwen aan nieuw racewagens. Frank-Steffen Walliser is het hoofd van Porsche Motorsport. “Samen hebben we successen gevierd bij lange afstand racen zoals Le Mans en Daytona en samen hebben we de belangrijkste racekampioenschappen over de hele wereld gewonnen.”

Maximale prestatie voor uitstekend rijervaring en het nastreven van perfectie, dat is de filosofie achter de samenwerking tussen de twee sterke merknamen. De motorolie, die ervoor zorgen dat Porsche topprestaties kan leveren op het circuit, zorgen er ook voor dat elke Porsche eigenaar een verbeterde rijervaring kent. Elke Porsche die uit de fabriek rijdt is afgevuld met Mobil 1 0W-40 olie. In totaal zijn er dus meer dan 1 miljoen Porsches afgevuld met Mobil 1 0W-40 motorolie, sinds het begin van de samenwerking.

De samenwerking zal vanaf dit moment nog verder geïntensiveerd worden. Ook afdelingen als marketing, communicatie en after-sales gaan in de komende jaren beter met elkaar samenwerken.