Mobilith SHC 100 is een anti-slijtage en ‘extreme-pressure’ (EP) vet dat zich uitstekend leent tot de smering van machinelagers. Dit product is speciaal goed bij lagers waarbij verminderde wrijving, lagere slijtage en langere levensduur vereist zijn. Zo ook bijvoorbeeld voor het smeren van lagers van machines in een zandwinningslocatie. Die lagers hebben te maken met factoren als hoge werktemperaturen, lage opstarttemperaturen, zware onregelmatige belastingen, hoge toerentallen en waterbesmetting horen te torsen. Lees hieronder wat de gevolgen kunnen zijn wanneer de keuze gemaakt wordt voor een synthetisch vet.

Zware omstandigheden vragen Mobilith SHC 100

Naar aanleiding van de omgevingsfactoren werd besloten om te kiezen voor een ander vet. Dit werd uiteindelijk de Mobilith SHC 100. Dit resulteerde in een aantal voordelen. De eerste was een verbeterde mechanische efficiëntie. Het tweede voordeel was een verlengde levensduur van de onderdelen. Deze levensduur kon tot wel drie keer zo lang zijn. Ook nam het energieverbruik door middel van de Mobilith SHC 100 af.

Uiteindelijk leverde de Mobilith SHC 100 voor deze toepassing in totaal een besparing van 4.000 euro op. Naast een financieel voordeel, een voordeel op energiegebied en verlenging van de levensduur nam ook de veiligheid van het gebruik van de toepassing toe. Dit zorgde weer voor een hogere productiviteit. Tot slot nam de milieubelasting af door de keuze voor dit uitstekend vet.

Bron: http://lubrimag.pmg.be/nl/nieuwsdetail/18466127/T17072N0002CGAG/mobilith-shc-bespaart?t=636256882306509138