Minera Peñasquito S.A. de C.V heeft een netwerk van vier pompen. Elk van deze pompen is uitgerust met Falk tandwiel koppelingen, modellen 1070 G20 en 1140T10C. Deze koppelingen draaien rond de 253 RPM in temperaturen tussen de 32°C en 36°C. Strikte werkomstandigheden en strakke productieplanningen vereisen korte onderhoudsintervallen. Resulterend in een smeerinterval van 720 uur. Door het gebruik van een conventioneel vet kostte dit smeren steeds meer arbeidstijd. Om tijd te kunnen besparen heeft dit bedrijf contact gezocht met de ExxonMobil distributeur om te kijken naar een oplossing voor dit probleem met de Mobilgrease XTC.

Aanbeveling

De ExxonMobil distributeur raadde Minera Peñasquito S.A. de C.V aan over te stappen op de Mobilgrease XTC. Dit product bestaat uit een basis olie met hoge viscositeit en een additieven pakket gericht op zware omstandigheden. Dit speciale vet blijft bij hoge temperaturen heel stabiel en is speciaal ontworpen voor hoge snelheden.

Resultaat met Mobilgrease XTC

Mobilgrease XTCNu de Mobilgrease XTC 10 maanden in gebruik is merkt het bedrijf dat, ondanks extreme werkomstandigheden, dat de koppelingen beter bestand zijn tegen deze omstandigheden. Het onderhoudspersoneel heeft gezien dat de koppelingen in uitstekende conditie zijn, terwijl de smeerintervallen verhoogd zijn van 720 naar 2160 uur. De smeerintervallen zijn dus drie keer zo lang geworden en de koppelingen blijven in uitstekende staat met Mobilgrease XTC.