Door gebruik van een synthetische gasmotorolie wordt brandstof bespaard, olieverbruik verminderd en bescherming geboden tegen slijtage en roest. Het product heet de Mobil SHC Pegasus 30.

Situatie

Dit bedrijf gaat zeer milieuverantwoord en veilig te werk bij het boren naar schaliegas. Ook het materiaal en de apparatuur wat daarbij gebruikt wordt, wordt nauwkeurig onderhouden. ExxonMobil specialisten werden door managers van het bedrijf benaderd om te kijken naar mogelijke verlenging van de verversingstermijn van de olie. Ook wil het bedrijf door gebruik van andere olie de productiviteit maximaliseren en operationele efficiëntie verbeteren.

Aanbeveling met Mobil SHC Pegasus 30

ExxonMobil experts adviseerde het gebruik van de Mobil SHC Pegasus 30. Dit is een natural gas motorolie. Deze olie is samengesteld uit het beste synthetische basismateriaal. Samen met een speciaal additievenpakket is deze olie speciaal ontwikkeld voor het besparen van brandstof, olieverbruik te minimaliseren en bescherming bieden tegen slijtage en roest. Naast deze olie raadde de expert van ExxonMobil ook aan om gebruik te gaan maken van het MobilServ monsteranalyse programma. Dit programma is ontwikkeld voor het monsteren van olie. Ook werd “Natural Gas Engine Inspection” service aangeraden om de conditie van de sleutelonderdelen van de machine te monitoren.

Resultaat

Na twee Waukesha 9390 motoren overgezet te hebben op de Mobil SHC Pegasus 30 motorolie is het bedrijf erin geslaagd de motoren over de 30.000 draaiuren te tillen. De motoren hebben dus meer dan 30.000 uur gedraaid op één en dezelfde olie. Deze 30.000 uur zijn gedraaid zonder dat er filter vervangen zijn, of dat er revisie aan de motoren gepleegd is. Daarbij komt nog dat met de Mobil SHC Pegasus 30 het bedrijf een brandstofbesparing van 1,5% gerealiseerd heeft. In de eerste plaats bespaard dit geld. In de tweede plaats bespaart het bedrijf nu elk jaar 40 ton CO2 per machine die zij overzetten op Mobil SHC Pegasus 30.