In tijden waarbij milieu vriendelijk produceren een steeds prominentere rol speelt in de maatschappij komt ExxonMobil met een vernieuwende generatie biologisch afbreekbare smeermiddelen genaamd Mobil SHC Aware. Biologisch afbreekbaar betekent dat de producten volledig worden afgebroken door in de bodem en in het water levende organismen. De micro organismen zetten de producten onder meer om in natuurlijke stoffen als water, minerale zouten en koolstofdioxide

Hydraulische olie
Mobil SHC Aware H is er in de viscositeiten 32, 46 en 68 en biedt perfecte prestaties bij hoge belastingen en hoge drukken in hydraulische systemen en belaste tandwielkasten. Door een hoge viscositeitsindex is ze toepasbaar bij oliebadtemperaturen van -30 tot 100 graden. Bij condensatie en plotselinge lekkage kunnen hoeveelheden water in het systeem terecht komen. Mobil SHC Aware H scheidt snel af van water waardoor het water moeiteloos afgetapt kan worden.

Smeervet
Mobil SHC Grease EP2 is een biologisch afbreekbaar synthetisch multi purpose smeervet welke voorzien is van een Lithium en Calcium indikker. Dit zorgt er onder meer voor dat ze uitstekend geschikt is voor een omgeving waarbij het te maken krijgt met water en temperaturen variërend van -25 tot 125 graden. Mobil SHC Aware biedt u een breed inzetbaar duurzaam smeermiddel welke garant staat voor lange onderhoudsintervallen en minimale slijtage aan systemen.