Een Russische papierfabriek maakt gebruik van een aantal elektromotoren. Deze motoren zijn gesmeerd met een hoogwaardig vet. Echter, de elektromotoren ondervinden hoge temperaturen. Hierdoor vielen de vetten uiteen en kon het vet niet zorgen voor een optimale lager bescherming. Hierdoor moesten de lagers elk jaar vervangen worden. Om te proberen het aantal vervangingen te verminderen en onderhoudskosten te verlagen heeft dit Russische bedrijf contact opgenomen met de plaatselijke ExxonMobil distributeur om een alternatieve oplossing te vinden in de vorm van Mobil Polyrex EM.

Aanbeveling

De experts van ExxonMobil hebben het Russische bedrijf aangeraden gebruik te gaan maken van het Mobil Polyrex EM vet. Dit vet is speciaal ontwikkeld voor lagers van elektromotoren die onder hoge temperaturen werken. De verdikker in dit vet is de polyurea wat ervoor zorgt dat het vet superieure water loslatende capaciteiten en een verbeterde houdbaarheid heeft. Dit pakket samen zorgt voor een langere smeertijd.

Resultaat met Mobil Polyrex EM

Volgens rapporten van het Russische bedrijf zelf zorgt de Mobil Polyrex EM al twee jaar voor een uitstekende smering. Zonder twee jaar smeert de Polyrex EM probleemloos de lagers van de elektromotoren. Tijdens deze twee jaar zijn er geen gevallen van kapotte lagers bekend. Hierdoor zijn er significante kostenbesparingen gerealiseerd in de vorm van:

  • Verlagen van het vetverbruik met 2,5 keer;
  • Verhoogde productie door het voorkomen van ongeplande downtime;
  • Verdubbelde levensduur van de lagers.