2014 markeert de 40ste verjaardag van de commerciële introductie van het Mobil 1 merk. Sinds 1974 is Mobil 1 synthetische motorolie bekend voor het leveren van een motorolie met uitstekende bescherming en prestaties. Decennium na decennium zijn de relaties van Mobil 1 met autofabrikanten en bekroonde raceteams gegroeid en geëvolueerd tot echte automotive design en innovatie samenwerkingsverbanden.

In de loop der jaren zijn de ExxonMobil wetenschappers bezig gebleven met het ontwikkelen en evalueren van chemische componenten om ervoor te zorgen Mobil 1 producten de meest technologisch geavanceerde motorolie blijft.

Krachtige motor bescherming
In 1974, toen Mobil 1 synthetische motorolie officieel werd geboren, werd hij gelanceerd voor het veilig verbeteren van brandstof-efficiency. Latere formuleringen waren erop gericht om bescherming te bieden bij het breedste scala van temperaturen en rijomstandigheden. Niet alleen de Mobil 1 lijn groeide, ook de reputatie van Mobil 1 op het gebied van uitstekende prestaties groeide.
Ook vandaag de dag blijf Mobil 1 ’s werelds meest toonaangevende synthetische motorolie. Er zijn tal van formuleringen van Mobil 1 op de markt in landen over de hele wereld. Deze Mobil 1 merken beschikken over een uitstekende bescherming tegen slijtage, hoge en lage temperaturen, en bescherming tegen schadelijke invloeden.

Wereldklasse Partnership
Het Mobil 1 merk wordt algemeen erkend en onderschreven door veel van ’s werelds grootste auto-ontwerpers en fabrikanten, motorsport teams en consumenten. Mobil 1 is de factory fill keuze voor meer dan 60 auto modellen over de hele wereld, waaronder Porsche, Mercedes-AMG, Aston Martin, Bentley, McLaren en nog veel meer.

ExxonMobil werkt al meer dan 100 jaar aan de verbetering van automotive smeermiddelen. Met als doel ervoor te zorgen dat auto’s, van high performance sportauto’s tot alledaagse voertuigen, de beste bescherming krijgen en prestaties kunnen leveren. Het bedrijf blijft investeren in een van de grootste successen van de afgelopen eeuw, het Mobil 1 merk.