De Formule 1 race strategen van McLaren denken vele ronden vooruit bij het plannen van een grand prix pitstop. Bij Mclaren willen ze altijd verder gaan. Dat blijkt met de McLaren MP4-X.

“Met de futuristische McLaren MP4-X concept raceauto willen we in de toekomst kijken naar de kunst van het mogelijke”, zegt John Allert, Group Brand Director, McLaren Group.

“We hebben een aantal van de belangrijkste ingrediënten in F1 gecombineerd – snelheid, spanning en prestaties, met opkomende verhalen van de sport – zoals ingesloten cockpits om de veiligheid van de bestuurder te verbeteren en hybride technologieën.”

Formule 1 is de ultieme gladiatoren sport, en de toekomst die we voorzien zal een high-tech, high performance showcase zijn die fans boeit als geen andere sport.

Hij lijkt visueel opvallen, maar onder de huid zijn de veranderingen het duidelijkste zichtbaar.

MP4-X is ontworpen om alternatieve energiebronnen te benutten; het chassis verandert van vorm en past zich aan verschillende aerodynamische eisen aan; en kan communiceren in geval van een storing of probleem.

Dit is dan ook de unieke conceptuele visie van McLaren Marketing op de toekomst van de autosport. Ontdekt de MP4-X in al zijn glorie in de interactieve carrousel: Ontdek de MP4-X.