Smurfit Kappa deelt ieder jaar de Innovation Award uit aan bedrijven die innoverend zijn op het gebied van verpakkingsontwerpen en -ontwikkelingen. Dit jaar wist het door Kwik-Fit en Mobil Den Hartog ontwikkelde Bag in Box-systeem de eer naar zich toe te trekken. De winst werd behaald in de categorie ‘Industriële Verpakkingen’.

Het Bag in Box-systeem, waarbij Mobil motorolie in kartonnen dozen van twintig liter wordt verpakt, is door een onafhankelijke jury beoordeeld als innovatief. Door deze verpakkingsmanier wordt het gebruik van plastic flacons en metalen drums flink gereduceerd. Het systeem bestaat uit een plastic zak met een tapkraan en daar omheen een recyclebare FSC-kartonnen verpakking. Nadat de olie is verbruikt, kunnen het karton en de plastic zak gescheiden worden afgevoerd.

Paul van der Leer van Kwik-Fit: “We zijn er van overtuigd dat we met de Bag in Box de goede weg zijn ingeslagen. Klanten verlangen dat we een grotere diversiteit aan oliesoorten leveren volgens de specificaties van de autofabrikant. Meer soorten olie betekent minder bulkolie en dus meer verpakte olie. Met ons systeem zetten we milieubelastende verpakkingen om naar recyclebare verpakkingen. Voor onze collega’s in de automotive sector is het goed te weten dat we deze verpakking niet exclusief hebben ontwikkeld voor Kwik-Fit. Ik daag dan ook andere autoservicebedrijven uit mee te werken aan afvalreductie en over te stappen naar de Bag in Box.”

Kwik fit den hartog Smurfit Kappa Innovation Award