Het nieuwe formule 1 seizoen staat op het punt van beginnen. Het nieuwe raceseizoen heeft er 1 raceweekend bijgekregen. Of 1 weekend eruit (GP van Maleisie) en 2 andere GP’s daarvoor in de plaats (GP van Frankrijk en GP van Duitsland). De Formule 1 kalender is derhalve nog voller geworden en eindigt pas eind november. Daar staan er grote regelwijzigingen op het programma en moet de auto weer snel klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Teambaas van Aston Martin Red Bull Racing praat over “het hele seizoen doorbuffelen”.

Technology partner ExxonMobil

Maar niet zo snel. Aankomende weekend is de eerste van de 21 races en die heeft plaats in Melbourne. 2018 is het tweede jaar dat ExxonMobil een technologisch partnerschap heeft met Aston Martin Red Bull Racing. Vorig jaar is deze samenwerking goed bevallen. Esso komt achterop de wagen van Aston Martin Red Bull Racing nu nog meer tot zijn recht.

Verwachting van Max

Max Verstappen is tot nu toe tevreden. De RB14 maakt tot nu toe een solide indruk en Daniel en Max hebben de nodige testkilometers achter de rug in Spanje. Max kijkt daarom uit naar de eerste race van de Formule 1 kalender. “Er zijn minder problemen, dus dat is een stap in de goede richting” vergelijkt hij vorig jaar met dit jaar. Aanstaande vrijdag staan de eerste en tweede vrije training op het programma en mag Max voor het eerst aan de slag.

De Formule 1 Kalender

De Formule 1 kalender van Aston Martin Red Bull Racing vindt u hierboven in kleur. Wilt u deze op 1 A4, geplastificeerd ontvangen? Laat het ons weten.

Uw favoriet?

Wie wordt uw favoriet voor het aankomende seizoen? Wordt het Lewis Hamilton die voor zijn vijfde keer wereldkampioen wordt? Is Vettel weer aan de beurt? Of gaan onze Max Verstappen voor het eerst wereldkampioen worden?

Houd de speciale pagina in de gaten, of schrijf u in om meldingen van onze website te ontvangen over Max Verstappen en Aston Martin Red Bull Racing. Wij zullen proberen u na elk weekend van een interessante update te voorzien.