Accepteer statistieken, marketing cookies om dit element te bekijken.

75 jaar Den Hartog: volop energie voor vooruitgang

75 jaar. Al zo lang bestaat ons mooie familiebedrijf. En daar zijn we trots op. Sinds de oprichting, in 1948, heeft Den Hartog veel ontwikkelingen doorgemaakt. In de beginjaren lag de focus op de distributie van huisbrandolie en petroleum. Door de jaren heen groeiden we uit tot gerespecteerd leverancier van motorbrandstoffen – met ook eigen tankstations – en Mobil-smeermiddelen. De oliecrisis van 1973 wisten we dankzij onze vindingrijkheid en flexibiliteit goed te doorstaan. Onze eigen opslag bleek van grote betekenis. Toen, en nog altijd.

Kwaliteit boven alles

Het is van essentieel belang om onze klanten door heel Nederland op elk moment te kunnen voorzien van kwalitatief hoogwaardige producten. Den Hartog beheert een voorraad van meer dan 2 miljoen liter smeermiddelen. En ons Tankpark aan de Lekhaven in Groot-Ammers heeft een opslagcapaciteit van inmiddels 23 miljoen liter pure brandstoffen en één van de meest geavanceerde blendinstallaties van de Benelux. Zo garanderen we de beste kwaliteit voor onze klanten. Want ‘kwaliteit boven alles’, daar staan we nog altijd voor.

Op naar de toekomst

Ook in de toekomst willen we de markt en onze klanten goed blijven bedienen. Daarom moeten we blijven innoveren. Op weg naar een toekomst zonder fossiele brandstoffen staan bij Den Hartog drie kernbegrippen centraal: betaalbaar, betrouwbaar en beschikbaar. Met dit als uitgangspunt begeleiden we onze relaties in de overgang van fossiele naar duurzame brandstoffen en alternatieve energiedragers.

De reductie van CO2-uitstoot is een belangrijk onderwerp binnen onze branche. Hier spelen we met onze brandstoffen en smeermiddelen uiteraard op in. We zijn er trots op dat we bij Den Hartog voorop lopen in de markt van duurzamere en CO2-besparende brandstoffen. Al 20% van ons brandstofvolume is niet meer fossiel.

Hernieuwbare brandstoffen

Ook investeerden we de afgelopen jaren in twee bedrijven die actief zijn in de productie van hernieuwbare brandstoffen. In BlueAlp, die met een revolutionaire technologie plastic afval omzet in waardevolle nieuwe grondstof. Zo verminderen we onze afhankelijkheid van nieuwe, onbewerkte olie en nieuwe oliewinning. En in Van der Kooy, specialist in recycling van plantaardige en dierlijke oliën en vetten (afvalstromen) naar herbruikbare olie. Ook de ontwikkelingen rond waterstof volgen we op de voet.

Den Hartog Charging

Bij Den Hartog omarmen we de snel veranderende tijden. We zien het als een kans, om voorop te lopen in de energietransitie. Terwijl de tankdop langzaam plaatsmaakt voor een stekker, blijven we ons inzetten voor innovatieve oplossingen en duurzame vooruitgang. Met Den Hartog Charging richten we ons op het elektrisch laden en maken we ons klaar als energiepartner voor de toekomst. Van het leveren en plaatsen van laadpalen, tot het ontzorgen bij het realiseren van de nodige elektra-voorzieningen.

Energie voor vooruitgang

We blijven ons sterk maken voor vernieuwing en ontwikkeling. Nu, en in de toekomst. Na 75 jaar staat inmiddels de derde generatie van de familie aan het roer. En ook de vierde generatie is al actief in het bedrijf. Een van de onderscheidende eigenschappen van een familiebedrijf is de motivatie voor continuïteit, en het met trots voort willen zetten van de onderneming. En die inzet, passie en betrokkenheid vind je in al onze mensen. We kunnen dus met zekerheid stellen dat er bij Den Hartog volop energie voor vooruitgang is. Op naar de volgende 75!

blank