Autobedrijf Brink man begint in 1922 als winkel in witgoed en fietsen. In de jaren vijftig verhuist het bedrijf naar de huidige locatie aan de Mildijk in Vuren. Na het dealerschap van de merken Goggomobil en Glas wordt het bedrijf in de jaren zestig dealer van Volvo en in de jaren tachtig van Chrysler en Jeep. In de jaren negentig en 2002 (Chrysler) lopen de dealerschappen af. Martin Tilmans en Vincent Neef nemen het bedrijf in 2004 over. Tegenwoordig is Autobedrijf Brinkman een onafhankelijk autobedrijf met sterke banden met de oude merken.

In AMT Autotechniek editie 4-2018 staat een paginavullend verhaal over Autobedrijf Brinkman. De geschiedenis, de kernwaarden, de kwaliteiten en ook over de leverancier van de smeermiddelen. Autobedrijf Brinkman zegt het volgende:

Nooit misgrijpen

Hoofdleverancier Den Hartog levert smeermiddelen van Mobil. Tilmans: “We hebben 5W40 volsyntheet in de bulk en 5W30 volsyntheet in een 200 liter vat. Voor andere veel voorkomende oliesoorten hebben we een ‘Bag in Box’-stelling van Den Hartog, plus dit rek met kleinverpakkingen.” Autobedrijf Brinkman gebruikt uitsluitend olie met de voorgeschreven fabrieksspecificaties. “Dat moet wel, want als het misgaat omdat wij de verkeerde olie bijvullen, draaien we zelf voor de gevolgschade op”.

Lees hier de rest van het verhaal uit AMT.