Op 22 mei organiseerde Den Hartog bv een Mobil SHC event. Het mooie weer zorgde ervoor dat de unieke locatie, de waterkracht centrale van Nuon in Alphen, goed tot zijn recht kwam. De ruim 60 bezoekers werden bij aanvang welkom geheten door Barend van Kooten om vervolgens iedereen een interessante en leerzame middag toe te wensen.

Van start ging Bert-Jan Hermsen, technical field engineer bij ExxonMobil. In zijn presentatie lag de nadruk op de voordelen van Mobil SHC, zoals energiebesparing, productiviteitsverbetering en velenging van onderhoudsintervallen.

Vervolgens werd iedereen opgesplitst in 2 groepen. Terwijl 1 groep een rondleiding kreeg door de waterkracht centrale werd de andere groep een kijkje gegeven in het werk wat komt kijken bij het draaiende houden van een waterkracht centrale, dit door Wim Lent, technical manager bij Nuon. Ook vertelde hij hoe Den Hartog Nuon heeft geholpen bij het realiseren van temperatuurverlaging (6,5%). Energie besparing 1,5%, CO2 reductie (86 ton per jaar), en minder onderhoud door langere levensduur (2 keer zo lang).

Na de rondleiding kwam René van der Werff, manager engineering bij Stork Nederland b.v. aan het woord. Hij ging in zijn presentatie uitvoering in op de ontwikkelingen in turbines met daarbij een aantal interessante praktijkvoorbeelden op dit Mobil SHC event.

Nadat Jaap de With, lube engineer bij Den Hartog nog een aantal praktijkvoorbeelden vanuit Den Hartog had besproken werd de dag kort samengevat door Koenraad Molenaar, Sales manager bij Den Hartog waarbij iedereen het eens was over 1 ding, namelijk dat we kunnen terugkijken op een geslaagd event.