Geavanceerde gasmotorolie helpt de productiviteit te verbeteren van motoren die op biomassaenstortgassen draaien. Daarom introduceert Mobil de Mobil Pegasus 605 Ultra 40.

  • Geformuleerd voor langere verversingsintervallen en optimale motorprestaties
  • Geïntroduceerd in reactie op de toenemende vraag naar motoren die draaien op biomassa- en stortgassen
  • Goedgekeurd voor gebruik in de Waukesha-motoren van GE

Introductie Mobil Pegasus 605 Ultra 40

ExxonMobil heeft daarmee een geavanceerde olie geïntroduceerd. Deze gasmotorolie is geformuleerd om de prestaties van motoren die draaien op biomassa- en stortgassen te optimaliseren. Het product, dat het potentieel heeft om olieverversingsintervallen te verdubbelen*, is ontwikkeld om het groeiende aantal organisaties dat energie opwekt uit afval en biomassa te ondersteunen.

Bij uitgebreide veldtesten op een klantlocatie over meer dan 18.000 bedrijfsuren bleek Mobil Pegasus 605 Ultra 40 de olieverversingsintervallen voor Waukesha APG 1000-gasmotoren van GE te verdubbelen* ten opzichte van conventionele gasmotoroliën.

Naast een uitstekende bescherming tegen slijtage en invreten biedt deze geavanceerde gasmotorolie een uitzonderlijke effectiviteit tegen kool- en lakafzettingen, waarmee enkele nadelen van het gebruik van biomassa- en stortgassen worden verminderd. Verontreinigingen zoals haliden, sulfiden en siloxanen, die in grote hoeveelheden in deze gassen aanwezig kunnen zijn, kunnen slijtage versnellen en de levensduur van motoren verkorten.

Mobil Pegasus lijn

Mobil Pegasus 605 Ultra 40 is de nieuwste toevoeging aan de Mobil Pegasus-serie. Die serie voor gasmotoroliën viert dit jaar zijn 50-jarige jubileum. Al een halve eeuw lopen de producten uit dit gamma, zoals Mobil Pegasus 1105, Mobil Pegasus 710 en Mobil Pegasus 1005, voorop bij de technologische innovatie door gebruikers hogere vermogen van de motor en een langere motorlevensduur te bieden.

Voor meer informatie over het assortiment geavanceerde smeermiddelen en services van ExxonMobil kunt u ons bezoeken op de Power-Gen Europe, hal 1, stand R2, of online.

* Bij veldtesten met de Waukesha APG 1000-gasmotor van GE werd een verdubbeling van het Olieverversingsinterval geconstateerd. Dit is een verdubbeling in vergelijking met Mobil Pegasus 605 over een periode van 18.000+ bedrijfsuren