Video: Samenwerking ExxonMobil en Red Bull Racing

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Video: Samenwerking ExxonMobil en Red Bull Racing

Video: Samenwerking ExxonMobil en Red Bull Racing

Al bijna twee jaar is ExxonMobil nu technology partner van het Aston Martin Red Bull Racing team in de Formule 1. Naast veel prijzen blijkt deze technische samenwerking voor zowel ExxonMobil als Red Bull Racing een schot in de roos. Red Bull Racing kan gebruik maken van de technische kennis die aanwezig is bij ExxonMobil. Daarnaast kan de smeermiddelen en brandstoffenleverancier gebruik maken van alle faciliteiten in de Red Bull Racing fabriek om hun brandstoffen en smeermiddelen tot het uiterste te testen.

De focus van een Technology Partner

De focus op het team van Red Bull Racing komt in uiting in de chirurg van Red Bull Racing. Als Technology partners heeft ExxonMobil een speciale engineer die altijd rondom het team van Red Bull Racing aanwezig is. Deze engineer houdt precies in de gaten wat er gebeurd met de brandstof en smeermiddelen die gebruikt worden in de Formule 1 auto van Max Verstappen. Een klein voorbeeldje: deze chirurg neemt meer dan 1000 brandstof en olie samples per jaar. Het mooie is dat deze testen en monsters absoluut niet voor niks zijn.

De oplossing

Tijdens de Grand Prix van China in 2017 kwam er een probleem aan een powerunit het licht door middel van zo’n oliemonster. Hierdoor werd het kapot lopen van deze powerunit voorkomen. Dit hielp het team van Aston Martin Red Bull Racing enorm, zeker omdat het team maar een bepaald aantal motoren mag gebruiken per jaar, zonder gridstraffen. De brandstoffen die gebruikt worden in de Formule 1 auto van Max Verstappen komen ook niet te koop. Dit zijn dermate specifieke producten, volledig uitgebalanceerd voor gebruik in de Formule 1 bolide.

Producten van Mobil worden niet alleen gebruikt tijdens de race en in de Formule 1 wagen. Ook tijdens het productieproces wordt er volop gebruik gemaakt van Mobil producten om te testen en te fabriceren. ExxonMobil wordt dus niet alleen betrokken bij de race, maar bij alle werkzaamheden en testtrajecten die uitgevoerd worden. Een succesvolle samenwerking als Technology Partner.