Snellere benzine zorgt voor snelle Max Verstappen

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Snellere benzine zorgt voor snelle Max Verstappen
  • Max Verstappen en de RB14 met snellere benzine

Snellere benzine zorgt voor snelle Max Verstappen

Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Spa Franchorchamps heeft Max Verstappen de tweede tijd neergezet. Hij ging rond in 1.44,50. De eerste tijdens deze vrije training van Sebastian Vettel. Hij deed zijn ronde in 1.44,358. Voor het eerst maakte Max Verstappen gebruik van een nieuwe brandstof, een snellere benzine.

Snellere benzine

Max Verstappen kan met deze snellere benzine tot wel 0,15 seconde per ronde sneller rijden dan met de eerdere brandstof. Deze nieuwe brandstof wordt geleverd door ExxonMobil, het moederbedrijf van Esso en Mobil 1. Deze uitingen zijn ook goed zichtbaar op de wagen van Red Bull.

Max Verstappen was blij met de brandstof, want elk klein beetje helpt. Maar had ook een kanttekening: “Om Ferrari en Mercedes bij te houden, hebben we meer nodig dan een brandstof-upgrade.”

Ricciardo kwam niet echt de pits uit om de nieuwe brandstof te kunnen testen. Door technische malheur was hij genoopt in de pits achter te blijven.

Tweede vrije training

Later deze middag staat de tweede vrije training voor de coureurs op het programma. Misschien dat Max met de nieuwe brandstof nog een kunststukje uit kan halen. Wij kijken al uit naar de race op het snelle circuit van Spa Franchorchamps. Normaal gesproken moet de snellere wagens van Mercedes en Ferrari meer vermogen hebben en sneller rond gaan. Wat kan Max Verstappen?