Seizoen 2018 van Max Verstappen in cijfers

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Seizoen 2018 van Max Verstappen in cijfers
  • Seizoen 2018 Max Verstappen

Seizoen 2018 van Max Verstappen in cijfers

Het seizoen 2018 van Max Verstappen in cijfers. Hoe zag het jaar van Max eruit? Voordat het jaar 2018 helemaal is afgelopen nog even een korte terugblik.

Het begin van het seizoen 2018 was veelbelovend. Voor de eerste race was het zelfvertrouwen bij Red Bull Racing groot. Niet alles verliep vlekkeloos maar de verwachting was dat Red Bull Racing zich zou kunnen meten met de wagens van Ferrari en Mercedes. Dat viel bij de eerste races van het seizoen toch tegen. In de eerste vier races moest Max zijn auto 2 keer aan de kant van de weg parkeren zonder het einde van de race te halen.

Daarna ging het beter. In de 5 races die volgende op de eerste 4 behaalde Max 4 keer het podium, waarvan 1 keer op de hoogste trede en een keer op de tweede trede. Het aantal podiumplaatsen zou in de loop van het jaar oplopen naar elf, waarvan twee op de hoogste trede van het podium. Pole positions zaten er dit jaar nog niet bij. Die zal Max gespaard hebben voor het aankomende jaar.

Max Verstappen in 2018
Eindpositie in WK stand Vierde
Aantal WK-punten 249
Aantal overwinningen Twee
Aantal podiumplaatsen Elf
Aantal pole positions Nul
Aantal start vanaf de voorste rij Twee
Aantal snelste raceronden Twee
Totaal aantal ronden gereden 1127 (van de 1254)
Aantal ronden aan de leiding 169
Uitvalbeurten Vier
Aantal keer Driver of the day Zes

Het seizoen 2018 was voor Max Verstappen zo slecht nog niet. Toch zal het hem zelf tegenvallen door de achterstand in het begin opgelopen.

Hou Max ook het aankomende seizoen in de gaten. Met een nieuwe collega coureur in de persoon van Pierre Gasly wordt het een heel ander jaar voor Verstappen. Hij zal nu zonder twijfel de eerste coureur van Red Bull Racing zijn.